HRVATSKA: OTVORENE GRANICE SA SRBIJOM I PRIJELAZI BAJAKOVO I TOVARNIK, MAĐARI KRITIZIRAJU HRVATSKU!

Čini se da je međunarodni pritisak, te ismijavanje svađe između Milanovića i srbijanskog kolege Vučića, ali i gubici od više od 1,5 miljuna eura dnevno, urodili plodom. Prije nekog vremena stiže vijest kako su za sav promet otvoreni granični prijelazi sa Srbijom, Tovarnik i Bajakovo. Istovremeno stižu i vijesti da je 300 izbjeglica propušteno u Mađarsku kroz prijelaz Horgoš s Vojvodinom, što je tražila Hrvatska, kako bi se smanjio pritisak na njene granice.

Do danas je u Hrvatsku, kako prenose svi mediji ušlo nešto više od 66 tisuća izbjeglica. No mađarski premijer i dalje ostaje pri nastavku gradnje zidova i žičanih ograda na granicama sa Hrvatskom, ali i Slovenijom, nakon što se Mađarska zidom ogradila od Srbije! Danas je na svojoj tiskovnoj konferenciji Viktor Orban uputio jaku kritiku Hrvatskoj i Milanoviću, tako da je teško očekivati skoro smirivanje izbjegličke krize i narušenih odnosa među zemljama juga Europe

Orban je pohvalio Srbiju, no na hrvatsku se okomio svim sredstvima, kao i na neke zemlje EU! Stanje je i dalje kaotično, a nikome nije jasno kakav je u konačnici plan s izbjeglicama, odnosno do kada će nove izbjeglice stizati u Europu! Milanovićeva konstatacija kako se problem na granicama Unije, dakle u Grčkoj ne rješava je točna, kao i napad predsjednice Grabar-Kitarović, na kancelarku Merkel,  u Njemačkoj je sve više, naime nezadovoljnika postupcima svoje kancelarke, te se Nijemci počinju pitati kamo vodi sadašnja politika kaosa i primanje sve većeg broja izbjeglica!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s