KUTINA: LAŽI LAŽI LAŽI ME…..

Manipulacija građanima putem dostupnim lokalnih medija jedna je od specijalnosti i Kutinskih gradskih vlasti, a aktualni gradonačelnik Rudić (SDP), vrhunac je među političarima koji na takav način djeluju. U samo 2,3 godine svog mandata Rudić je tako medije koristio isključivo za manipulaciju, izvrtanje činjenica, te osobnu promociju. Jedan od prvih takvih primjera, svakako je obmanjivanje javnosti u svrhu osobne promocije, kada je izmislio i javno tvrdio da je on pronašao sponzore punjena gradskog bazena koji žele ostati anonimni!! Kasnije se pokušao izvući, novim izmišljotinama pa je kazao kako je taj sponzor gradsko komunalno poduzeće Moslavina, što je direktor te tvrtke javno demantirao. Zbog ovog slučaja Rudić nije odgovarao, niti ikada objasnio zašto je govorio javno neistine i izmišljao takve priče!

Jedna od najčešćih izmišljotina i pokušaj manipulacije građanima od strane SDP-ovog gradskoga lidera jest i priča o padu nezaposlenosti, gdje je skupa sa svojim režimskim novinarom, koristio podatke HZZ-a, koji uopće nisu relevantni, kako bi prikazao tobožnji pad nezaposlenosti, te to prikazivao kao svoj uspjeh. Prava je istina da je nepoznati broj osoba jednostavno skinut s evidencije , zatim je jedan dio građana radio sezonski kao svake godine, dok je između 100 do čak 300 građana napustilo Kutinu tijekom njegova mandata i otišlo živjeti i raditi izvan zemlje! Broj ljudi u Kutini koji rade izvan grada, ili izvan države, a ovdje se vode pretpostavlja se značajno je veći i premašuje brojku od 1000!

Sljedeća javna manipulacija gradonačelnika Rudića ali i cijele vladajuće garniture je ona vezena uz investicije i projekte koje niti je započela ova gradska vlada, niti su nositelji projekata, poput prijamnog centra Parka prirode Lonjsko Polje u Repušnici (projekt prošlog saziva gradskih vlasti), ili obnove Sisačke ulice (hrvatske ceste)! Zatim kontinuirano se poslovi tekućeg održavanja prikazuju kroz gradske medije kao značajne investicije, činjenica jest da se nikada u zadnjih 15 godina u kutini nije manje gradilo na polju infrastrukture, a krpanje nogostupa, popravci krovova i slično, nisu niti kapitalne investicije, niti značajna ulaganja već tekuće održavanje i sanacija što je posao svake lokalne vlasti u samouprave!

Neistine o tome kako nema političkih zapošljavanja, ujedno je i najveća laž današnje gradske vlasti u Kutinu, naime istina je sasvim suprotna, samo u EKO Moslavini uistinu je zaposleno političkim putem najmanje 16 osoba od dolaska Andrije Rudića na čelo grada, svaka osoba ima ime i prezime i političku, rodbinsku i prijateljsku poveznicu s aktualnom vlašću, time je ujedno stvoren ogroman trošak tom poduzeću, bilanca poslovanja je neprirodno opterećena, a sve se kompenzira kratkoročnim planom kupovine tuđeg komunalnog otpada i deponiranjem na gradsku deponiju, čime se namiču sredstva potrebna za isplatu plaća i drugih troškova političkih uhljeba! Ovaj podatak može provjeriti bilo koja državna institucija bez ikakvih problema!

Slična je situacija sada na djelu i u gradskoj tvrtki KSK, gdje je već uposlena stranačka SDP-ova osoba na fabricirano radno mjesto za koje nema nikakve potrebe, a umjesto nje za honorar, poslove promocije te tvtrke, kao i Eko Moslavine obavlja gradski novinar u službi aktualne gradonačelnikove i SDP-ove politike.

Vodeći čovjek Kutine, taji kao “zmija noge”, podatak koliko je gradskog novca osobnom odlukom do sada izdvojio na razne načine iz gradske blagajne, putem poduzeća Eko Moslavina i KSK, na vlastitu promociju, što tiskanje svog političkog pamfleta “Kutina-naš grad”, što na honorare svom “novinaru” i promotoru, što na protokolarna putovanja, prezentacije i slično, ali i ugošćivanje raznih delegacija, što domaćih, što stranih o trošku grada!

Šteta koju sadašnja gradska vlast čini Kutini, moći će se utvrditi preciznije tek odlaskom ove garniture s trona, a biti će zanimljivo hoće li aktualni gradski lider i njegovi  suradnici pravno i zakonski ikada odgovarati za pogodovanje, korištenje položaja i ovlasti za politička zapošljavanja i odluke koje štete gradu i građanima?

Kutinčani su danomice bombardirani političkom propagandom SDP-a, a za koju se koriste gradski resursi, gradski mediji i gradski novac! Gradske medije u ovom trenutku Andrija Rudić ne koristi samo za svoju osobnu promociju, već paralelno i u predizborne svrhe SDP-ove koalicije! Kutinanews mreža je jedino mjesto uz nekoliko individualnih đepova otpora, gdje možete saznati istinu o događanjima u Kutini, te premostiti medijsku blokadu i zaobiči režimski propagandni stroj SDP-ovog lidera plaćen novcem poreznih obveznika! Količina neistina, poluinformacija, zataškavanja silnih sumnjivih rabota i afera u Kutini nikada prije nije bila veća.

No ovakav način manipulacije uvijek se u pravilu odbije o glavu onome tko tako radi i djeluje, jer s vremenom dolazi do velikog i svima vidljivog nesrazmijera između onoga što se plasira javnosti i stvarnog stanja na terenu koje građani vide svaki dan!

One thought on “KUTINA: LAŽI LAŽI LAŽI ME…..

  1. Nadam se što skorijem krahu ove trule gradske vlade i Rudićevom odlaskom iz Kutine, da ga ne bi morali hračkati kad uzdignute glave prolazi gradom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s