HRVATSKA: I DIP LOŠOM PROGLASIO ODLUKU I NAČIN NA KOJI JE HRT PLANIRAO RADITI SUČELJAVANJE !!!

I DIP (Državno izborno povjerenstvo) potvrdilo je kako je odluka HRT-a koja je uzburkala javnost loša! HRT je odbio pozvati Živi Zid, ali i ostale male stranke (iako je Živi zid pod navodnicima mala stranka) na sučeljavanje čime nanose veliku štetu trećoj i ostalim strankama. Nakon tolikog broja lažnih anketa i totalnog ignoriranja Živog Zida, HRT je odlučio pozvati SDP, HDZ, IDS, HDSSB i MOST na posljednje predizborno sučeljavanje u petak, ali ne i Živi Zid iako je Živi Zid treća najjača stranka i prema svim anketama prelazi izborni prag, a u svim internet anketama je najpopularnija stranka u državi i uvjerljivo vodi u predizbornoj utrci te na Facebooku imaju više fanova od svih političkih stranaka u Hrvatskoj zajedno.

Stav DiP-a je danas i službeno potvrdio kako ovakav način nije dobar, te omogućuje mogućnost manipulacije biračima. U Međuvremenu HRT je odustao od sučeljavanja! Ovo je uz katastrofalno stanje u pravosuđu koje tijekom mandata Zoran Milanovića potresaju skandali i afere, a sve više građana pravosuđe ne smatra poštenim i jednakim za sve, još jedan dokaz nevjerojatnih kršenja demokratskih načela i u medijima, te narušava vjerodostojnost čitave države kao funkcionalnog pravednog i demokratskog sklopa!

Donosimo i priopćenje HRT-a povodom nezadovoljstva svojim odlukama dijela političke scene u zemlji :

“Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašemu javljanju i poslanome upitu.

Obavješćujemo Vas da temeljem pravila koja je odredio Sabor Republike Hrvatske nakladnici zadržavaju pravo oblikovanja načina sučeljavanja kandidata i određivanja broja sudionika u sučeljavanju.

Odluka o sudionicima sučeljavanja na Hrvatskoj radioteleviziji donesena je u skladu s HRT-ovim izbornim pravilima, koja su javno dostupna, te na temelju uredničke procjene i istraživanja javnoga mišljenja.

U ovome slučaju pozvani su predstavnici lista za koje je izvjesno da prelaze izborni prag i ulaze u Sabor Republike Hrvatske.

S poštovanjem,
Hrvatska radiotelevizija”

“HRT-ov izborni prag je, očito, 25%. Ovim postupkom HRT grubo krši načela javne televizije i pravo građana na objektivno informiranje. Također ovim postupkom HRT dovodi u pitanje legitimitet samih parlamentarnih izbora. Nije uopće upitno hoće li Živi Zid ući u Sabor, ali zbog ovoga će Živi Zid garantirano dobiti stotine tisuća manje glasova nego što bi ih dobili da su mogli prezentirati svoj program i ući u debatu sa protukandidatima. Pretvaraju li nam Hrvatsku u Koreju?. Ovo je sramota prvenstveno za novinarstvo, pogotovo nacionalnu televiziju.” Navodi jedan domaći portal! (www.krticanews.com)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s