KUTINA:VIKEND NASILJE MEĐU MLADIMA ZA POSLJEDICE IMA I TEŠKE FIZIČKE OZLIJEDE OSOBA, KRV STAKLO I ŠAKE, VIKEND ZBILJA KUTINE!!??

 

Nekoliko naših čitatelja pisalo nam je i molilo da pišemo na temu nasilja među mladima vikendom i sve opasnijem ponašanju, evo donosimo i priču na tu temu!

 

O vikend divljanju mladih u središtu grada govorili smo nekoliko puta, a o tome su nam pisali i sugrađani. Situacija se nije promjenila i zaista je nevjerojatno da se enormna količina buke, urlanja, razbijanja, obijesne vožnje automobilima ponavlja praktički u samom središtu Kutine pored stambenih zgrada do 6 sati izjutra , uvijek u isto vrijeme,a da po tom pitanju nitko ništa ne čini.

No danas nećemo govoriti samo o alkoholu i vandalizmu, već daleko opasnijoj pojavi o kojoj građani puno toga znaju, svjedoka ima na desetke, a javnost šuti. Naime unazad godine dana na mjestima okupljanja mladih, uz spomenuto remećenje javnog reda i mira, nisu rijetke ni tučnjave, katkada masovne s teškim ranjavanjima i posljedicama ! Ono na što nas upozorava čitateljica u svom pismu je zaista ozbiljno, u zadnjih godinu dana naime, u dvije tučnjave mladih stradale su tri osobe od toga dvije s teškim tjelesnim povredama. Nastavak priče naših čitatelja je još užasniji, naime u dvije situacije više mladića pretuklo je  tri osobe od kojih su dvije bile hospitalizirane s teškim tjelesnim ozljedama, poanta je da su u oba slučaja među napadačima i počiniteljima ovih nedjela bile jedne te iste mlade osobe, maloljetnici i mlađi punoljetnici!!!

Osobe koje su teško pretučene napadnute su od više mladih osoba odjednom, a nakon što su ozlijeđeni pali na tlo, mladići su ih nastavili brutalno ozlijeđivati, u jednom slučaju prema riječima naših čitatelja svjedoka, na način da su im se ozlijeđenima gurali prsti u oči, udaralo bocama po glavi, te nogama i rukama po tijelu!

Fizički sukobi, poznati po brutalnosti uglavnom se u 99% slučajeva događaju na istom mjestu, dakle u blizini jednog kutinskog noćnog kluba pred očima desetina mladih, te stanara obližnjih zgrada! Alkohol se ispija u litrama kupljen bez ikakvih problema u kutinskim trgovinama, a do njega nije problem doći ni u samim lokalima osobito noćnim klubovima, svjedoči nam nekoliko maloljetnih čitatelja, jedan tako navodi; “u.. nas nitko uopće nikada nije ni pitao koliko imamo godina, u drugom discu, je već teže, ali šema je ista kao i u dućanu, pošalješ starijeg frenda na šank i to ti je to…pije se i piju i oni od 15-16,  i to svi znaju”, kaže naš sugovornik 17 godišnjak. Dodaje kako su tučnjave česte i uglavnom se radi o već poznatim “ekipama” kojima ” ne treba nikakav povod da vas napadnu, a uglavnom tuku na način da njih 5 do 10 mlate jednog , ili dvojicu..u jednom slučaju da se nije umiješala treća osoba, ubili bi dečka koji je već krvav ležao na zemlji”… dodaje naš sugovornik i ističe kako su u dva slučaja o kojima smo govorili prebijene osobe i za to kako i na koji način i tko je to učinio “zna čitav grad”!!!??

Obrazloženje jednog od vlasnika jednog kutinskog mjesta za noćne izlaske je zaista teško razumljivo, on tvrdi kako oni nemaju ništa s mjestom ispred, ili iza zgrade u kojoj se njihov klub nalazi, već isključivo brinu za red i mir unutar kluba!? Nakon toga dodaje da mjesto ispred ulaza drže otvorenim zbog parkinga za goste, što ukazuje da se mjesto nalazi u okviru objekta!  Postavlja se pitanje hoće li se uvesti reda među razuzdanu, pijanu i opasnu mladež u Kutini vikendom , tek ako se dogodi ubojstvo, ili smrtna posljedica prilikom fizičkih obračuna, pijanki i divljanja vikendom navečer!

 

Gradski oci znaju za ovaj problem, no mudro šute iz ovog , ili onog razloga i ništa ne pokušavaju, dapače, izlaze svojim pravilima i lokalnim zakonima ususret ovakvom stanju!  Policiji su mjesta incidenata poznata, no ne događa se ništa. I sami vlasnici lokala i noćnih klubova imaju problema s agresivnim i pijanim mladima, pa čak i maloljetnicima koji se okupljaju potpuno pijani tek oko 2 sata ujutro oko i ispred njihovih klubova, noseći svoje piće, te s malo, ili nimalo novca u džepovima!

Problem je postao akutan, prvo maloljetne osobe i mlađi punoljetnici bez problema kupuju diljem grada alkohol, a čak ga nose i od kuće, bez problema se diljem grada na javnim površinama opijaju do 1, ili dva sata iza ponoći, te zatim vrše opsadu prostora ispred noćnih klubova izazivaju tučnjave, urlaju i razbijaju do jutra, bez ikakvih posljedica, ili značajnijih prepreka!

Prizori tučnjava, krvi i stakla, razbijanja, buke vikend je svakodnevnica u kojoj uglavnom sudjeluju vrlo mlade osobe u ranim jutarnjim satima. Iste te osobe slabi su potrošači i vlasnici klubova zapravo od njih imaju više štete, nego koristi, pa se svi skupa, kao i naši čitatelji pitamo, kome koristi ovakva situacija i zašto se po tom pitanju u Kutini ništa ne čini, mada postoje sasvim jasni zakoni o kako se , kada i gdje smije, ili ne smije ponašati, tko smije , a tko ne kupovati, odnosno prodavati alkoholna pića i slično, a o teškim djelima premlaćivanja da i ne govorimo!

 

One thought on “KUTINA:VIKEND NASILJE MEĐU MLADIMA ZA POSLJEDICE IMA I TEŠKE FIZIČKE OZLIJEDE OSOBA, KRV STAKLO I ŠAKE, VIKEND ZBILJA KUTINE!!??

  1. Već godinama nisam čuo da u Kt postoji neki klub gdje bi sakupljali mladi. Molim da me bilo tko uputi koji su to klubovi u gradu gdje se može izaći. Znam samo za onaj vip u bivšem Helešiju, ako se to može nazvati klubom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s