HRVATSKA: ZAŠTO JE SADAŠNJA POLITIČKA SITUACIJA U HRVATSKOJ POVIJESNA??

 

 

Ovo o čemu ćemo sada pisati nećete pročitati na poznatim državnim i ostalim medijima koji su u cijelosti politički kontrolirani i svjedoče uz pravosuđe kako se mi ne nalazimo u demokratskoj , slobodnoj i pravnoj državi. Posljednji parlamentarni izbori, bez obzira tko što mislio, bez obzira tko stoji iza Mosta , Petrova, ili nekoga trećeg, pokazali su jasnu volju i želju naroda i to sve većeg broja , da vlast u ovoj zemlji počne raditi nešto za narod, a ne samo gledati građane ove zemlje kao brojke i ovce koje su dužne nekoj od velikih opcija dati glas, kako bi iste te opcije mogle ugnjetavati Hrvatski narod, izbacivati  ih iz  domova, protjerivati iz zemlje, mučiti i progoniti na sve moguće načine, istovremeno koristeći vlast da bi se bogatili, pljačkali, otimali, lagali, bavili se kriminalom, zapošljavanjem svojih bližnjih, rasprodajom društvene imovine…

Dakle Most je samo odraz nezadovoljstva građana ove zemlje, 25 godina dugom pljačkom, laganjem prevarama i nazadovanjem zemlje, bez obzira jesu li to radile “plave” , ili “crvene” vlade… sasvim nebitno.

No ono što također nitko ne piše, ne govori i šuti o tome, jest i zašto je znakovita ideja Vlade nacionalnog jedinstva u ovoj situaciji, odnosno što se ovim prijedlogom koji je Most, možda i iz vlastitog bijega od odgovornosti, možda iz straha, možda zbog nepostojanja kapaciteta, predložio!?

Ideja da dvije velike , naoko suprostavljene stranke, od kojih jedna ne može shvatiti koncept poštenja i rada za opće dobro, a druga koncept hrvatske nacionalne države, sjednu zajedno i sačine prijelaznu stručnu vladu odričući se parcijalnih interesa je test o kome nitko u zemlji javno ne govori!

Kakav test? Što se njime želi dokazati i kome? Odgovor je vrlo očigledan ukoliko pogledamo otvorenih očiju bez stereotipa i uskih stranačkih i osobnih interesa!

Naime ponuda da se stavi nacionalni i opći interes ispred osobnih, političkih, parcijalnih i političko-rođačkih interesa, pa i ideoloških, prvi puta se dogodila u novijoj političkoj povijesti Hrvatske!

I što se događa? Dvije velike političke stranke, koalicije, interesne i ideološke skupine , koje ne možemo zvati niti pravom desnicom, niti političkom ljevicom, već su naznačile, da se ni u ovakvom okruženju ne mogu odreći svojih osobnih, političkih i ostalih ciljeva u korist općeg dobra naroda!

Ishod će biti ,da će se u očima svjesnog dijela naroda plavi i crveni blok konačno pokazati u svom pravom svjetlu, da im opće dobro, Hrvatski narod i Država nisu na prvom mjestu i da ih zanimaju samo osobni interesi, moć i korist! I tu je Most, ni ne znajući odigrao ulogu, koju im je zapravo namijenio Hrvatski narod, jer Most u cijeloj priči uopće nije bitan, već njegova mogućnost da dovede dvije velike partije do situacije u kojoj će maske pasti pred cijelim hrvatskim narodom i kada će svima koji to žele postati jasno da se te stranke ne bore za običnog čovjeka, za dobrobit naroda i budućnost naše djece, već same za sebe i svoje guzice!

HDZ i SDP će odbijanjem da rade zajedno za korist i budućnost hrvatskog naroda, svatko  iz svojih razloga, pokazati kako im dobrobit naroda nikada nije bila na prvom mjestu. Izbor koji je pred njih igrom slučaja sada stavio narod kroz MOST, je jednostavan, birajte, ili Hrvatska, ili vlastite guzice, i jedna i druga strana će izabrati vlastite guzice, vez predomišljanja…

Hoće li takvi donijeti bolje sutra zemlji i narodu? Neće naravno. I to je ono što ovu situaciju čini povijesnim trenutkom, što stavlja svu odgovornost u ruke hrvatskog naroda na svim sljedećim izborima!

Ovo nećete pročitati ni na kojem velikom portalu, na nacionalnim medijima, jer ovo je ISTINA!

One thought on “HRVATSKA: ZAŠTO JE SADAŠNJA POLITIČKA SITUACIJA U HRVATSKOJ POVIJESNA??

  1. Točno. I plavi i crveni i žuti i crni i svi drugi najvećim dijelom su izdanci “onoga” sistema. Omladinski rukovodioci, brigadiri radnih akcija ( džabalebaroši ) i drugi, odjednom im prosvijetli pamet u Lijepoj našoj, te u poznim godinama završiše studije ( sa odličnim uspjehom ), dokopaše se “hrvatske sise”, prodaju demagogiju i lijepo, jako lijepo, žive. Pošteni mladi, ako nemaju dobre veze, u domovini nemaju šanse zaposliti se. Mladi samci, oženjeni, porodice sa djecom, odlaze iz Lijepe naše. Zauvijek. Sviježi primjer: Mladi otac troje djece i suprug, u subotu ( 5.12.15. ) odlazi u Njemačku ( dobio posao ), vratit će se na dopust 23.12. Prvi put, nakon 11 godina staža u Hrvatskoj, imat će slobodno za Badnjak. Inače, bivši poslodavac u Hrvatskoj često se vidi u crkvi. Poslodavci u Njemačkoj neusporedivo su humaniji i pošteniji od naših skorojevića ( znam iz vlastitog iskustva ). Dok narod ne izabere prave predstavnike ( a ne može, jer se nude isti ) teško da će mo krenuti naprijed. Inače, Lijepa naša, najljepša i najbogatija zemlja ( pustinja ) čeka kišu, možda čak oluju, pa da sve procvijeta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s