KUTINA: O DOGAĐAJU U JANJA LIPI OGLASILI SE I BRANITELJI!!!

 

 

Danima nakon otkrivanja spomenika žrtvama rata i poraća u Janja Lipi i istupanja kutinskog poduzetnika Ivana Brkića, koji je gradonačelnika optužio za nedolazak, te za činjenicu kako nije želio financirati spomen obilježje žrtvama komunističkog režima iza drugog svjetskog rata, te kako je kazao Brkić to učinio na način da je rekao : “neću financirati spomenik ustašama”.

Danas su reagirale braniteljske  udruge u Kutini. Damir Markuš, vukovarski branitelj, ispred koordinacije braniteljskih udruga grada Kutine oglasio se kratkim priopćenjem objavljenim na režimskom gradskom portalu, prenosimo:

– Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što Grad Kutina nije sufinancirao postavljanje spomen obilježja prešućivanim žrtvama u Domovinskom ratu. U priopćenju za javnost Damir Markuš, predsjednik Koordinacije zatražio je od gradonačelnika Kutine da se o tome javno očituje.-

 

Ono što bode u oči jest blagost u priopćenju u kojemu se “zamoljava” gradonačelnik da se očita u tom slučaju, za koji je jasno prozvan kako je žrtve i  branitelje za koje je podignuto obilježje koje nije želio financirati nazvao prema riječima Ivana Brkića “ustašama”!!!!  Očekivali smo konkretnije priopćenje i oštriju notu vezanu uz izjavu Ivana Brkića, no za sada reakcija se svodi na gore preneseni tekst s gradskog web-a! No pozdravljamo to što je reakcija iz kruga branitelja konačno stigla, jer ono što je gospodin Brkić u Janja Lipi kazao, baca novo svjetlo na ionako neprimjereno ponašanje gradskog SDP-ova čelnika Rudića!

 

2 thoughts on “KUTINA: O DOGAĐAJU U JANJA LIPI OGLASILI SE I BRANITELJI!!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s