KUTINA: JUČERAŠNJA SJEDNICA G.V. BILA JE SAMO FARSA SDP-OVA ČELNIKA RUDIĆA S CILJEM USVAJANJA NJEGOVOG OSOBNOG PREDIZBORNOG PRORAČUNA, ŠTETNOG ZA GRAD!!!!

 

 

Ono što se i jučer događalo na sjednici gradskog vijeća, koja nije više ništa drugo do osobni politički igrokaz samo jednog jedinog čovjeka , kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića (SDP), zaista se ne smije prešutjeti.

Ma što mi osobno mislili o recimo oporbenim kutinskim strankama, s njihove strane jučer smo konačno mogli vidjeti političku zrelost i odgovornost prema građanima Kutine, čelnici HDZ-a, Zlatko Babić, HSLS-a Davor Kljakić i HSS-a Željko Lenart u svom izlaganju vezanom uz proračun za 2016 godinu, jasno su ukazali kako se uistinu radi o najobičnijoj manipulaciji gradskim novcem i građanima Kutine od strane SDP-ova vlastodržca, koji je proračun pretvorio u svoj osobni, kako je rečeno na sjednici bankomat, te mu koristi za osobnu i političku promociju. Nema niti jedne velike investicije,  diže se kredit za niz manjih investicija, za koje prije nisu dizali krediti, a nemali je broj stavaka vezanih uz razne manifestacije i udruge koje Rudiću služe također za osobnu promociju i stvaranje biračkog tijela. Sramotan je i odnos vlasti i gradonačelnika prema Crkvi i vjerskim zajednicama, kojima je drastično smanjena stavka, s druge strane stavke za prezentaciju, te osobnu medijsku mašineriju su povećane znatno, a postoji i niz stavaka kroz koje se također namjerava financirati smišljena politička kampanja Andrije Rudića!

Mnogi se slažu kako je dolaskom Andrije Rudića na čelo Kutine prestala postojati demokracija i transparentna lokalna politika u svim segmentima. Nepotizam buja, a politička uhljebljivanja prema mnogim građanima kontrolira sam gradonačelnik, u zadnje vrijeme se sve više građana javlja i ukazuje na dramatične pojave političkih pritisaka i zapošljavanja uhljeba u gradskim vrtićima, no ista slika je u drugim gradskim ustanovama , tvrtkama, pa i samoj gradskoj upravi, gdje su još povećane i stavke za plaće!

Manipulacije statističkim podacima, odbijanje odgovora na brojna pitanja, te nevjerojatan osobni bezobrazluk i nepoštivanje vijeća i vijećnika, postalo je uobičajeno ponašanje Andrije Rudića na sjednicama gradskog vijeća, tijela koje je Rudić pretvorio u svoj osobni politički cirkus, koji mu služi za provedbu osobnih političkih i drugih ciljeva. Šteta koju čini nekadašnji zamjenik bivše županice Merzel gradu moći će se procjeniti tek po njegovom odlasku s političke scene, koja bi mogla biti ravna oslobođenju grada od tiranije koje je svjesno sve više kutinčana!

Andrija Rudić, ne samo da je dobio odgovoriti na pitanje o događajima iz Janja Lipe, već je na bijedan i jadan način izbjegavao odgvoor, no zastrašujuće nove podatke o pravom licu Andrije Rudića iznio je vijećnik Liberala, Šnjarić koji je gradonačelnika izravno prozvao i upitao o događajima u Janja Lipi koji su bacili novo svjetlo na cijeli slučaj koji je javno otvorio Ivan Brkić. Naime Šnjarić je na sjednici kazao kako je Rudić ne samo odbio financirati spomenik iz razloga koji je naveo i sam Brkić pred 130 ljudi, “jer ne želi financirati spomenik ustašama”, već je tražio da se odvoje žrtve drugog svjetskog rata i poraća, od onih iz domovinskog rata, tražio je popis imena !! Ovakvo ponašanje gradonačelnika jasno pokazuje kako je Brkić kazao istinu i kako je Rudić, ne samo osramotio nevine žrtve komunističkog režima i branitelje, već je činio sve kako bi izbjegao financiranje spomen obilježja, pa čak i koristio svoj politički položaj da to i zaustavi, ili barem omete!

Blaga reakcija braniteljskih udruga također jasno ukazuje na političku svezu određenih pojedinaca i gradskih vlasti, jer je nemoguće vjerovati da bi bilo koji patriot, domoljub samo tako prešao preko ovakvih stvari za koje se tereti i to s više strana gradski SDP-ov čelnik! Vidjeti ćemo hoće li biti još reakcija sa strane braniteljskih  udruga, jer gradonačelnik NIJE  odgovorio, niti se očitao na pitanja i situaciju u Janja Lipi, već je IZBJEGAO odgovor, a sve je više indicija da je počinio i teže uvrede i politički pritisak od onih koje su se mogle čuti na komemoraciji od Ivana Brkića, što je jednostavno neoprostivo, o ovom slučaju i mi ćemo obavijesiti braniteljske udruge na državnoj razini!

Vruhac sramote današnjeg gradskog režima, jer se prema ponašanju aktualne vlasti i gradonačelnika, izvršna vlast u Kutini više ne može nazvati normalnom lokalnom vlašću, niti uobičajenom političkom ponašanju prema demokratskim standardima, jest cenzura uživo! Naime kod točke na kojoj se raspravljalo o proračunu i kod izlaganja vijećnika Vidovića (HDZ), prekinuo se live streaming sjednice i to punih 40-tak  minuta! Nemoguće je vjerovati kako je to slučajno.

Na taj način Rudićev politički užas, građani nisu mogli vidjeti u najvažnijem trenutku, donošenju njegova osobnog, a ne gradskog proračuna dakle građani su uskraćeni za informaciju iz prve ruke ! U Kutini je zadnje dvije godine vladavine SDP-ova silnika, toliko nevjerojatnih i netransparentnih događaja i poteza, da je to teško i napisati u jednom članku, a posla za institucije pravne države ukoliko ista funkcionira bi bilo na pretek, sigurni smo u to!

 

 

One thought on “KUTINA: JUČERAŠNJA SJEDNICA G.V. BILA JE SAMO FARSA SDP-OVA ČELNIKA RUDIĆA S CILJEM USVAJANJA NJEGOVOG OSOBNOG PREDIZBORNOG PRORAČUNA, ŠTETNOG ZA GRAD!!!!

  1. Ovo ponašanje je odraz razmišljanja priglupih Kutinčana koji su si sami doveli pokvarenog ljigavca Rudića na vlast. Sada svi trpite kad ste velika većina još uvijek doboljno glupi da ništa ne poduzimate dok se grad pretvara u selendru punu staraca.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s