EKSKLUZIVNO-KUTINA: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA EKO MOSLAVINE!!

 

 

Došli smo do pouzdane informacije kako je potvrđena optužnica protiv direktora kutinske Eko Moslavine u slučaju sumnje za počinjenje kaznenog djela zlostavljanja!!!

 

Sudbeno vijeće Općinskog suda u Sisku je ovih dana u kaznenom predmetu protiv hrvatskog državljanina (1949) iz Kutine potvrdilo optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku zbog kaznenog djela zlostavljanja na radu iz članka 133. stavka 1. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od 16. svibnja do 14. kolovoza 2014. te od 29. rujna do 12. studenog 2014. u Kutini, kao direktor trgovačkog društva Eko Moslavina d.o.o. zaposlenici u tom trgovačkom društvu rekao da od njega u startu ima žuti karton, da se pripazi da ne dobije i crveni karton, da se nije dobro ponašala i da nije vezala konja gdje gazda kaže, isključio ju je od obavljanja posla i zabranio joj da obavlja čak i niže plaćene poslove na koje ju je rasporedio bez ikakvog opravdanog razloga. Zaposlenica je svakodnevno dolazila na posao, no nije joj bilo dopušteno obavljati niti jedan zadatak iz opisa njenog radnog mjesta. Okrivljenik je naložio ostalim zaposlenicima da se od nje distanciraju i da s njom ne razgovaraju, a njoj je rekao da bez njegovog dopuštenja ne smije ni sa kim razgovarati. Tereti ga se da joj je naložio da tijekom radnog vremena smije samo dva puta otići na toalet te je naložio montiranje kamere usmjerene na njezin ured kako bi se nadziralo njeno kretanje.

Zaposlenica se uslijed svega navedenog razboljela zbog čega je zatražila liječničku pomoć.
Postavlja se pitanje kako je moguće da optuženik i dalje obnaša funkciju direktora u istoj tvrtci u kojoj se zločin dogodio?
Da li optuženik smije uopće biti direktor dok se kazneni postupak ne završi i zašto gradonačelnik Kutine protiv kojeg se isto vodi postupak istraživanja zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti štiti direktora tog komunalnog poduzeća?
Podsjetimo, da je već ranije 2015-te smjenjena ravnateljica POU Kutina zbog potvrđene optužnice i zbog kaznenog postupka u tijeku, a sada se ne primjenjuju isti kriteriji za smjenu direktora ovog komunalnog poduzeća.
Nakon natpisa o podignutoj optužnici  po skoro svim novinama tijekom lipnja 2015. gradonačelnik Kutine je komentirao da je to privatni spor između dvije osobe u konfliktu, no ponavljamo da gradonačelnik Kutine namjerno pokušava banalizirati cijeli slučaj, no to što on tvrdi ni približno nije tako…
Naime , Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je podiglo optužnicu protiv direktora komunalnog poduzeća, a Općinski sud ju je potvrdio, dakle RH tuži direktora komunalnog poduzeća, a ne bivša radnica te tvrtke, tako da to nikako nije privatna stvar između dvije osobe u konfliktu , nego ozbiljna stvar zbog koje bi direktor Eko Moslavine iz moralnih i pravnih obaveza morao odstupiti sa mjesta direktora do okončanja kaznenog postupka.
Očekujemo ovo kao jednu od veoma važnih tema na ovotjednoj sjednici GV-a.
M.C.

One thought on “EKSKLUZIVNO-KUTINA: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA EKO MOSLAVINE!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s