KOLUMNA: PARTIZANI I USTAŠE..I ČETNICI

 

Možda u Hrvatskoj političarima obuzetima samima sobom još nije jasno kako narod koji su opljačkali i uništili nije baš zadovoljan podjelama koje kreiraju i temama kojima se bave kako bi prikrili surovu stvarnost i zemlju konačno uništili do kraja! Partizani , ustaše, četnici.. drugi svjetski rat koji očito u glavama domaćih izdajnika(ovdje ih nazivamo političari), nije završio.

Ideološke podjele u prvi plan je svakako donio Milanovićev SDP, kao glavni motiv da se prikrije političko i svako drugo razaranje zemlje i društva. Naravno ni na lokalnoj razini nije ništa drugačije, gdje god partija vlada. Pogledajte Kutinu; nakon halabuke prije dvije godine kod obilježavanja “bitke na Humci”, a nakon toga mase gafova koji su SDP stajali podrške građana, ove godine su “bitku na Humci” skromno obilježili “seniori SDP-a”!?

I gdje tu počinju podjele i namjerna provokacija, prikrivena pod floskulom “antifašizam”? Evo gdje, prije nekoliko mjeseci gradonačelnik Kutine je optužen da je odbio financirati spomenik žrtvama rata i poraća u Janja Lipi pored Kutine! Žrtve komunističkog terora i partizana, mahom civile i djecu nazvao je “ustašama”! Nakon toga su se počele događati i u javnost isplivavati sve gore sramote današnje SDP-ove gradske vlasti, pa onda puštanje crtanih filmova na srpskom jeziku i pjesmica u najstarijoj kutinskoj osnovnoj školi Mate Lovraka!

Andtifašizam je SDP iskoristio kao svoj osobni light motiv napada na sve neistomišljenike, a riječi kao fašisti i klerofašisti su bile upućivane svakome tko se drznuo pokazati mrvicu nacionalne svijesti, ili riječi! Uz to na lokalnoj razini iza pojma antifašizma, počeli su se skrivati, dio srpske nacionalne manjine i to dio nikada pomiren sa stvaranjem neovisne Hrvatske, zatim radikalni ljevičari i pseudokomunisti iz samog SDP-a i slični njima! Zaboravili su nekoliko stvari, prvo ovo nije 1945 godina drugovi, već 2016., drugo, stavove i manjinu koju promovirate podržava svega 10% stanovništva uključujući i vaše najgorljivije fanove i članove!

 

Treće zaista se postavlja pitanje koje nekima iz kutinskog SDP-a nikada nitko javno nije uputio, pa ćemo, naravno mi u ime više tisuća građana; jesu li drugovi koji vole obilaziti partizanske spomenike, veličati nepostojeće bitke i na društvenim mrežama kititi petokrakama, srpovima i čekićima, te likovima Tita i Che Guevare, ikada pomislili da bi bilo korektno, politički i društveno odgovorno, po povratku s Humke, doči u susjedno selo i položiti vijenac, ili zapaliti kod spomen-križa 35 ubijenih mještana tog sela od ruke partizana i komunista? Ili isto učiniti u Janja Lipi, ili Repušnici? Ili se drugovi antifašisti možda slažu s gradonačelnikom Kutine kako su mladići, žene djeca i nevini ubijeni od strane partizanskih jedinica s petokrakom na čelu i prerušenih četnika  “ustaše”???

Isto ovo vrijedi i za morone sa ustaškim kapama i debile sa crnim košuljama koji kvare komemoraciju u Bleiburgu, ili po kojekakvim ćukama po Hrvatskoj, ali i za bradate bezmozgaše s ćokanjčićima rakije po ravnim i ostalim gorama!

Evo kada se već toliko trabunja o drugom svjetskom ratu, veličaju razne vojske, kape, znakovlje i slično, zašto onda oni koji javno podržavaju ideju ravnopravnosti među ljudima , zapravo vrše podjele, čak i među civilnim žrtvama..zašto iz njih izbija mržnja prema svemu što ima nacionalni predznak…

Jesu li ikada pomislili da se pod tim petokrakama i zlorabeći pojam antifašizma, klalo i bacalo u jame nevine ljude, čak i djecu, progonilo, svetilo, ubijalo sve do 90-tih godina prošlog stoljeća? Naravno to njih ne zanima, ali priče koje plasiraju gladnom i obespravljenom narodu o fašstima i klerofašistima, o ustašama, partizanima, četnicima i ostalima , e to ih već zanima…

Ideologija bivše Jugoslovenske državotvorne ideje, očito nikako ne može ispariti iz glava lokalnih i državnih debila, koji sa svojim partizanskim i ustaškim kapama na praznim glavama pokušavaju svađati i dijeliti narod koji je toliko propatio!!!

Hrvatskoj je zaista ponovo potrebna revolucija, ali ne revolucija proleterijata, ili kontrarevolucija fašista, već revolucija svijesti..ona koji bi dovela do općeg bunta, gdje bi po turu istom mjerom dobrano dobili i ovi s partizanskim kapama i petokrakama i ovi s ustaškim na svojim glavama i u mozgovima, gdje bi se upravo njih skupa strpalo iza rešetaka, ili jednostavno okovalo i dalo im 10 godina teške radne rehabilitacije na izgradnji cesta, kopanju kanala i slično!

Pa kada se takva ološ svih boja i sa svakakvim kapama iz pretprošlog rata odstrani iz društva i bude zabavljena teškim fizičkim radom, tada bi se moglo početi  konačno živjeti u Hrvatskoj sukladno vremenu u kojemu se nalazimo, možda i bolje i sretnije i ispunjavati san prosječnog čovjeka o životu u miru, životu od svoga rada i poštenja, a ne biti robom demagogije kriminalno ideološko lopovske elite iz stranaka i njihovih aveti prošlosti, kapa ustaša, četnika i partizana!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s