HRVATSKA/KUTINA: SDP KAO LANSIRNA RAMPA N.DOMITROVIĆA PREMA SABORSKIM KLUPAMA…NO HOĆE LI DOSEGNUTI CILJ?????

 

 

U tijeku je nastavak cirkusa u SDP-u, stranci koja je posve izgubila smijer i od socijal-demokrata pretvorila se u klijenelističku  lijevu stranku iz koje je potpuno izbrisan svaki  hrvatski predznak !

No u sjeni svih tih zbivanja na čelo županijskog SDP-a zasjeo je  ne tako davno kutinčanin Nikola Domitrovic.. Čovjek koji je skupa s A.Rudićem, u lipnju 2013-te godine došao i bio sastavnica najgore moguće političke vlasti u Kutini svih vremena!

Dolaskom Domitrovića u vrh kutinskog sdp-a, nastalo je čišćenje svih demokratskih, socijal-demokratskih i hrvatskih kadrova u kutinskom ogranku stranke, te odlazak starog članstva! Pojave poput uskrsnuća velikosprskih, jugoslovenskih i protuhrvatskih ideja i ponašanja u Kutini su od strane  većeg dijela sdp-a obilježile mandat te stranke kao nositelja izvršne gradske vlasti, ali i niz afera, javni medijski progon neistomišljenika, prepucavanja na društvenim mrežama i web-u!

TIJEKOM POLITIČKE KARIJERE U KUTINSKOM SDP-U DOMITROVIĆ JE POZNAT PO POLITIČKIM PORAZIMA, RADIKALIZACIJI STRANKE I  POLITIČKOM SPLETKARENJU

 

Domitrovic kao predsjednik Gradskoga vijeća Grada Kutine, bit će obilježen po nevjerojano drskom vođenju sjednica, bahatosti, monolozima i političkoj demagogiji bez uporišta u stvarnosti,  te aferi kada se pojavio kao VIP gost na svečanoj sjednici Srpskog Nacionalnog Vijeća (SNV) u Požegi sjedeći pored Veljka Đakule! Nakon negodovanja javnosti u Kutini i pitanja što je predsjednik gradskoga vijeća Kutine uopće radio ondje,  sdp je isfabricirao nemušti odgovor kako je Domitrovic ondje bio službeno..mada to nikada nije nitko mogao službeno i argumentirano i potvrditi, sam Domitrović je izašao u javnost s nebuloznim tekstom u kojemu između ostalog kaže kako uopće nije prepoznao Veljka Đakulu i slično!

No isti taj Domitrović savršeno dobro poznaje aktere mahanja rukama s uzdignuta tri prsta pored spomenika fiktivnoj “bitci na Humci”,  gdje je i sam boravio skupa s A.Rudicem i najpoznatijim političkim uhljebima kutinskog sdp-a M.Misljenom i D. Kousekom, te A.Rudicem, tadašnjim gradonačelnikom!

Tijekom sdp-ove vlasti u Kutini, Domitrovićev rad poznat je po tome što je uvjerljivo njegova stranka pod njegovim vođenjem kampanja izgubila ama baš sve moguće izbore, od onih za EU parlament , pa do onih za Vijeća Mjesnih Odbora (VMO). Vrh vrhova Domitrovićeve političke karijere u rodnom gradu bilo je izglasavanje nepovjerenja upravo njemu kao predsjedniku G.V.-a Grada Kutine i to s većinom glasova u mandatu kada je njegov sdp vladao vijećem i Kutinom????

Uz ovog mladog sdp-ovca vežu se mnoge kontroverze, jednu je potvrdio i poznati portal Politika plus prije više godina, kada je da bi spriječio njegovu kandidaturu tada za predsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske, sam bivši bivši sdp-ov premijer Zoran Milanović prekinuo godišnji odmor i došao u Zagreb iz inozemstva da bi zaustavio izbor Nikole Domitrovića na tu funkciju!!!! Nikada javno nije obznanjen razlog sukoba N.Domitrovića i Zorana Milanovića, ni je li tome “kumovalo” prijateljstvo s Davorom Bernardičem, ili nešto treće?

 

KAO LOKALNI “IGRAČ” DAVORA BERNARDIĆA,  DOMITROVIĆEVA STRUJA NAKON PORAZA SDP-A U KUTINI, POSTAVLJA NA ČELO STRANKE SVOG ČOVJEKA SA SAMO NEŠTO VIŠE OD 30-TAK GLASOVA, U VRHU STRANKE SADA SU I OSOBE POPUT ONE KOJA JE BILA  U SUKOBU SA ZAKONOM, POREZNOG DUŽNIKA I NAVIJAČA BEOGRADSKE “CRVENE ZVEZDE”!!!???

Domitrović je bio i ostao, kažu dobro upućeni izvori u samom lokalnom SDP-u, čovjek Davora Bernardića! Iskoristio je stanje nakon lokalni izbora u Kutini i poraza A.Rudića i sdp-ove koalicije, kako bi ovladao strankom i to iz daljine na gotovo tragikomičan način! Naime na zadnjim izborima za tu stranku za predsjednika izabran je upravo Domitrovićev kandidat i prijatelj Sulejman Mrkic, a poražena je Rudićeva sinekura Manuela Vukelić, bivša politička direktorica gradske tvrtke KSK. Na izborima je glasovalo jedva stotinjak članova, neki tvrde i tek nešto više od 70, nakon što je Domitrovićeva struja preko njegova oca i njemu bliskih članova, provela Bernardićev plan uskraćivanja mogućnosti glasovanja svim članovima koji nisu plaćali članarinu, a nakon što je klan Domitrović u stranku upisao svoje odane ljude, uglavnom iz dijela srpske nacionalne manjine!

Rezultat toga bila je pobjeda Mrkića sa svega nešto više od 30-tak glasova na unutastranačkim izborima u kutinskom sdp-u!!!! Ovaj podatak govori sve i o kutinskom sdp-u, stanju u kojemu se ta stranka nalazi, Domitroviću i njegovim političkim smicalicama, ali i ideologiji koja iza tog i takvog sdp-a stoji! S Mrkic, je inače osoba koja je  tvrde pouzdani izvori bila  višestruko u sukobu sa zakonom, porezni je dužnik…i naravno.. Domitrovićev izbor. No cilj je postignut, Andriji Rudiću zatvorena su vrata lokalnog sdp-a koji je dotični iskoristio za svoje soobne političke ciljeve i izigrao i počela je  osvetnička “igranka” zbog smjene s mjesta predsjednika G.V.-a u režiji N. Domitrovića!

Da su ovi navodi i takav scenario točni pokazuje i ustoličenje Domitrovića na čelo radikalnog županijskog krila SDP-a , te njegov odabir zamjenika, a to su upravo S.Mrkić i gradska vijećnica te stranke B. Mihaljević!!! Pravi cilj N.Domitrovića međutim je dokopati se Sabora po svaku cijenu, a kroz mjesto predsjednika županijskog SDP-a, to je praktički na dohvat ruke, s obzirom na način krojenja listi od strane partije!

Međutim njegov mentor, Davor Bernardić i sam sdp, pred potonućem su epskih razmjera! Domitrovićev plan odlaska u Sabor, nikako nisu prijevremeni izbori, već konsolidacija, pa i promjene u vrhu stranke. Za takve je solucije Domitrović uvijek spreman, jer je u dosadašnjoj političkoj karijeri pokazao kako mu ništa i nitko nije sveto..i sposoban je odreći se za osobni cilj najbližih dojučerašnjih suradnika.. na njegovu žalost poznato je to i mnogim sdp-ovcima!

POZICIJA PREDSJENDIKA ŽUPANIJSKOG SDP-A DOMITROVIĆU JE ZAPRAVO SAMO SREDSTVO KOJIM SE POKUŠAVA PO SVAKU CIJENU DOKOPATI SABORSKIH KLUPA!

Domitrović gradi svoje biračko tijelo međutim među mladim sdp-ovcima i radikalnim ljevičarima koje je imao prilike upoznati i nametnuti im se kao vrsni demagog tjekom svog rada i djelovanja u Forumu mladih stranke!

Domitroviću savršeno odgovara trenutni kaos u stranci na svojoj novostečenoj poziciji županijskog lidera stranke, te loš izborni zakon, koji mu praktički sa sadašnje pozicije omogućava lak put do saborskih klupa!

Međutim ovaj mlađahni djelatnik HEP-a javne tvrtke u koju je stigao onda kada se provodila kampanja o “NE ZAPOŠLJAVANJU”  političkih kadrova i članova u javne tvrtke ima i mnogobrojne protivnike kao i saveznike. Andrija Rudić kao kadar Marine Lovrić , sada je sigurno uklonjen sa političke scene , a rigidna praktički projugoslovenska i prosrpska struja u sdp-a u Sisku, pod vodstvom gradonačelnice tog grada Ikić Baniček, Domitroviću je i njegovim “pulenima” iz Kutine, Mrkiću i Mihaljevićki sklona!

Domitrović se udaljio , barem fizički iz Kutine, ali ne i “duhovno”, na mjesto koje smatra za novu odskočnu dasku u višu politiku, budući se u Kutini pamti samo po lošem, osim silnih poraza na svim mogućim razinama izbora, raznim spletkama kojima je vičan i koje je uvijek predvodio iz sjene , stvaranju  plodnog tla za razvoj ekstremističkih stavova unutar sdp-a, progonu starog članstva koje je imalo demokratsko razmišljanje i slično…

On sada, čeka da se oluja u vrhu stranke smiri, kao i njegovi sljedbenici u Kutini i da na sljedećim parlamentarnim izborima zauzme automatizmom mjesto na izbornoj listi koja će mu omogućiti Saborski mandat!

No u Kutini svi vrlo dobro znaju o kakvom se čovjeku radi.. tko je on, tko stoji iza njega, , kakve ideje i ideologija, dok je osobno pokazao i kakvi ljudi su mu bliski suradnici.. neki od njih svojim ponašanjem doslovno zgražaju javnost i spadaju u red onih koji Hrvatsku uopće ne smatraju svojom domovinom, a neki su čak simpatizeri ekstremnih, izrazito protuhrvatskih nogometnih  navijačkih skupina iz Srbije..dapače imamo i materijal koji tome svjedoči.

Sve ovo ukazuje što je zapravo sdp kao stranka danas u Kutini i Sisačko-moslavačkoj županiji, te u kojem smjeru ide. Što se tiče samog Domitrovića, njemu stranka služi kao sredstvo za postizanje osobnih ciljeva, te se u tome u potpunosti podudara sa svojim lokalnim , sada propalim i politički ugašenim rivalom, Andrijom Rudićem…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s