KUTINA: ODMARALIŠTE NA MALOM LOŠINJU PRODAJE SE ZAGREBAČKOJ PRIVATNOJ TVRTKI S TEMELJNIM KAPITALOM OD 20 TISUĆA KUNA ZA 14 MILIJUNA KUNA

 

Odlukom od 14 rujna ove godine Grad Kutina o prodaji nekretnina u suvlasništvu Grada Kutine na Malom Lošinju (uvala Čikat), a nakon provedenog natječaja, odlučilo se i prihvatilo ponudu tvrtke Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba koja je za kupovinu nekretnina na Malom Lošinju ponudila 14,12 milijuna kuna!
Odluku o prihvaćanju ponude treba potvrditi Gradsko vijeće Grada Kutine na sjednici najavljenjoj 25. rujna, dakle za tjedan dana! Ostali suvlasnici odmarališta, grad Popovača i općina Velika Ludina odluke o prodaji svojih  udjela u odmaralištu donijeli su ranije , dok se čekalo očito Grad Kutinu! I po tome su naši napisi bili posve točni!

Tvrtka Fil Adrija Turist d.o.o. tvrtka je prema na web-u dostupnim informacijama u vlasništu izvjesnog  Tome Filipovića koji je ujedno i jedina osoba koja zastupa tu tvrtku, a osnovana je 2009 godine. Koliko smo mogli saznati iz podataka dostupnih javnosti navedeni Tomo Filipović je ujedno i jedini vlasnik i zaposlena osoba u toj tvrtki, koja  nudi više od 14 milijuna kuna za otkup zemljišta u vlasništvu Grada u uvali Čikat na Malom Lošinju!

Ništa čudno, tipičan hrvatski način poslovanja.. a tvrtka vjerojatno predstavlja nekoga trećeg, odnosno stvarnog budućeg vlasnika (priča se kako se radi o pravno smišljenoj akviziciji prvog ponuditelja)  , ili je osnovana upravo radi ovakvih transakcija!?

Tomo Filipović i Tomislav Filipović, imena koja se kriju iza tvrtke Fil Adria d.o.o. raspolažu s tvrtkom čiji je temeljni kapital 20 tisuća kuna, a Tomo Filipović ujedno je vlasnik tvrtki Vresikovo d.o.o. za trgovinu i ugostiteljstvo, kreditno-štedne zadruge u likvidaciji, te član uprava jedne tvrtke za održavanje, trgovinu i montažu??? Dio tvrtki uz koje je vezeno ime dotičnog Tome Filipovića je ili u likvidaciji, ili u stečaju, ili su prestale s radom!!??

Ako se sjetimo vremena vladavine sdp-ova režima A.Rudića sinekure bivše županice Marine Lovrić Merzel, onda se isto tako prisjetimo i priče o “Ecogardenu” projektu iza kojega je stajala osoba bez novca, čije se ime povlačilo po crnim kronikama, a iza kojega je stajao “investitor” iz Srbije sumnjivog životopisa i još sumnjivih priča iz Crne kronike, ostaje nam da se nadamo da sadašnje vlasti nisu na sličnom tragu poput bivših  i da prodaja odmarališta na Malom Lošinju neće krenuti u sumnjivom smjeru, te će Grad uprihoditi novac za svoje nekretnine!!!

Inače prodaja nekretnina na Malom Lošinju u Kutini je digla silnu prašinu i od strane vlasti nije dobro iskomunicirana sa kutinskom javnošću i građanima! To obilno koriste ostaci bivše vladajuće sdp-ove koalicije računajući na sentiment građana, te zaborav kada se uzme u obzir njihov agažman oko Malog Lošinja od 2013-te do 2017-te godine!

Prodaju koriste  u političke svrhe i u cilju obmanjivanja javnosti sdp-u bliski mediji poput fb stranica lokalnog novinara suradnika bivše vlasti i A.Rudića, N.Blazekovica i njemu sličnih, ali o ovoj akviziciji prvi smo pisali upravo mi i to na transparentan i kasnije se pokazalo argumentirani način!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s