KUTINA: ZLATKO BABIĆ ; AMBICIOZNI PLAN UREĐENJA 10 KM DUGE BICIKLISTIČKE STAZE DO SJEVERNIH PREDGRAĐA KUTINE, TE POJAŠNJENJE IZGRADNJE PRISTUPNE CESTE DO TRGA FRANJE TUĐMANA!

IZVOR: FB Zlatko Babić- gradonačelnik Kutine
Na svojoj službenoj  FB stranici gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić u svom stilu dotakao se projekta izgradnje pristupne ceste do Trga Franje Tuđmana, te prateće infrastrukture i iznio planove razvoja ovog dijela Kutine, prilikom obilaska novouređenog odmorišta za bickliste .

 

“Pristupna cesta prema novoj višenamjenskoj zgradi koja se gradi na Trgu dr. Franje Tuđmana, neće biti samo pristupna cesta novoj zgradi, već i pristupna cesta za niz novih dijelova koji će se nalaziti na sjevernom dijelu Trga, gdje će se privatnim poduzetnicima omogućiti gradnja njihovih poslovnih prostora, pedesetak parkirališnih mjesta u blizini Trga, projektiranje i izgradnja novog mosta preko rijeke Kutinice, te spoj s drugim dijelom grada. Izgradnja pristupne ceste je glavni i osnovni uvjet da se omogući početak izgradnje višenamjenske zgrade u čijem prizemlju će se nalaziti poslovni prostori, na katovima će tako biti 20 stanova za branitelje HRVI koji su već duže vrijeme na listi čekanja za stambeno zbrinjavanje. Taj dio zgrade financirat će Ministarstvo branitelja. Dio zgrade koji je namijenjen za društvene aktivnosti prenamijenit će se za stanove. ”

piše Zlatko Babić na svojoj Fb stranici vezano uz pokretanje izgradnje pristupne ceste do trga!

Kada su u pitanju biciklističke staze i razvoj biciklizma i cikloturizma u Kutini Babić iznosi vrlo zanimljiv i ambiciozan plan rekonstrukcije i izgradnje biciklističke staze u smjeru sjevera koja bi se protezala u dužini od čak 10 km !!!

“Po pitanju biciklističke staze, u planu je povezivanje spleta pješačko- biciklističkih staza sa južne i sjeverne strane, točnije staze u Krešimirovoj ulici sa novoizgrađenom šetnicom, čiji je nastavak izgradnje planiran i kojim će se biciklistička staza produžiti do starog mosta na Trgu kralja Tomislava, a u planu je i obnova pješačko – biciklističke staze do naselja Šartovac kako bi se zaokruženom cjelinom za bicikliste dobila staza u dužini od 10 km kako bi se biciklisti mogli uspješno i sigurno prevesti od sjevernog do južnog dijela Kutine. “, kaže Babić u svojoj javnoj objavi!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s