KUTINA/POZITIVA: KUTINSKI GRADONAČELNIK U AVANTURI MOSLAVAČKOM GOROM SA AKTIVISTOM I ISTRAŽIVAČEM NEPOZNATOG IGOROM TOMEKOM!!!!

 

 

Čelni čovjek Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić, ponekad zaisza iznenadi javnost, pa i nas neposrednim načinoom komuniciranja djeljenjem s javnošću raznih impresija i zgoda. Tako je jučerašnje popodne proveo i to podjelio na svojoj Fb stranici u avanturi na Moslavačkoj gori u pratnji kutinskog istraživača nepoznatog Igora Tomeka, javnosti poznatog kao Dj-a, aktivista, borca za očuvanje okoliša i ljubitelja prirode, povijesne baštine, “lovca i israživača nepoznatog”, a koji je k tome sudjelovao i u poznatoj emisiji HRT-a “Na rubu znanosti”! Uz Tomeka gradonačelniku su se na izletu pridružili i suradnica iz UO za društvene djelatnosti Kornelija Marošević, te zamjenica gradonačelnika Sonja Repić. Uz stručnu pratnju Igora Tomeka obišli su lokalitete Bele crkve i Pavlinskog samostana iz 13. stoljeća, te niz drugih.
Cilj ovog zanimljivog izleta kutinskog gradonačelnika i istraživača Tomeka , međutim bio je osim uživanja u prirodi i nešto puno ozbiljnije i svrhovitije. Uvjeriti se osobno u nevjerojatan potencijal, bogatstvo povijesnih i prirodnih lokaliteta kojima obiluje Regionalni park prirode Moslavačka Gora, a koji je nije iskorišten, mada se dijelom nalazi i na području Grada Kutine!
Popularizaciju turizma i Moslavačke gore, međutim promovira vrlo snažno i sam Igor Tomek, koji je mnogo puta ukazao i na potrebu da se ova prirodna baština, kao i povjesna sačuva od uništenja, a šume od pretjerane sječe i slično!
Izuzetno je pohvalno da se konačno jedan gradski čelnik Kutine istinski zainteresirao za obilje prirodnih i drugih resursa koji se nalaze u Moslavačkoj gori, čiji turistički potencijal nije ni izbliza kako smo već rekli iskorišten!
O potrebi očuvanja Moslavačke gore, njene flore i faune, te nizu povjesnih lokaliteta, pisali smo nebrojeno puta, a na to je ponavljamo ukazivao i često javno istupao o toj temi i Tomek! Ovakav potez bilo kojega političara, a posebno gradonačelnika itekako pozdravljamo u nadi da će se s kupa s TZG, početi davati zaslužena pozornost sjevernim djelovima Kutinskog područja Moslavačke gore, neiscrpnog izvora mogućnosti za planinare, rekreativce, povjesničare, botaničare, zaljubljneike u prirodu..istraživače!

 

 

One thought on “KUTINA/POZITIVA: KUTINSKI GRADONAČELNIK U AVANTURI MOSLAVAČKOM GOROM SA AKTIVISTOM I ISTRAŽIVAČEM NEPOZNATOG IGOROM TOMEKOM!!!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s