KUTINA/OSVRT: “NEZAVISNO” IGRANJE MALE ŠARENE LAŽE!

 

 

 

Ponekad čovjek ima dojam kako pojedini, danas uglavnom oporbeni lokalni kutinski takozvani političari svoje sugrađane smatraju potpunim budalama, ili neukim ovcama! Ovih dana svjedoci smo, a to se redovito događa uoči sjednice Gradskog vijeća, koje btw. nitko ne prati, velikim fejs raspravama oko Malog Lošinja, prednjači uglavnom u tome sadašnja oporba, a najveći stručnjaci vezano uz “evo mi imamo što za kazati” su ljudi okupljeni oko takozvane “nezavisne Kutine”, te njihov prijateljski privatni portal, kao rezervni izlazak u javnost , Dunja in, poznat i prepoznat po klevetama i prostačenju, te objavama koje nisu uopće više vrijedne ni spomena, ako ni vlasnik tog javnog prostora…

Počnimo onda od početka, Nezavisni su bili sastavnica bivše gradske vlasti! To se moglo vidjeti i recimo po sudjelovanju u broju ruku u vijeću! Zbog čega onda nisu rješili problem Lošinja, zagovarali prodaju, ili ne, nudili rješenja i slično? Tijekom prošlog mandata nisu pune 4 godine ni “prismrdili” temi imenovanja novog gradskog trga, sada im se nikako ne sviđa ime trga po  Franji Tuđmanu??? Pa mogli su predlagati, sudjelovati, a što je najgore itekako i utjecati na bivšu vlast u kojoj su bili i tražiti da se još prije par godina trg imenuje i  sami dati, odnosno predložiti ime trga u konačnici???

“Nezavisni” su poznati i po javnoj borbi protiv nepotizma i političkog pogodovanja i zapošljavanja u gradskoj upravi? Evo danas su objavili skupa sa svojim Igorom s Dunja In-a, karikaturu zgrade Gradske uprave..aludirajući na prekomjeran broj činovnika ondje zaposlenih!!!

Slažemo se s njima, godinama se ta zgrada puni političkim kadrovima i raznim parazitima svih mogućih stranaka i političkih opcija.. heja haj brigade i onima koji vuku porijeklo od “nezavisnih”!!!! Da , dobro ste čuli! Tijekom prošlog saziva vlasti, prvi čovjek , te liste uspio je ishoditi da se za njegovu suprugu specijalno sistematizacijom proizvede mjesto zamjenika pročelnika, dok u svim ostalim upravnim odjelima osim tog gdje mu je zaposlena supruga, takvog radnog mjesta nije bilo!!!!! Bravo “nezavisni”, pošteni, dosljedni!!!

“Nezavisni” su i poznati po brizi za djecu, škole, vrtiće, dok je međutim tijekom njihovog sudjelovanja u izvršnoj vlasti “nestalo” 350 tisuća kuna proračunskog novca namjenjenog Dječjem vrtiću u aranžmanu tadašnjeg sdp-ovog gradonačelnika i partije! Nikada nisu ni zucnuli o tom slučaju..dapače šute kao zaliveni i moraliziraju danas, kada nisu ostvarili cilj , NISU NAIME POSTALI SASTAVNICA I OVE  VLADAJUĆE VEĆINE”!!!!

Što se tiče prodaje zemljišta na Malom Lošinju, odnosno kutinskog odmarališta, stvar je za današnju vlast, htjela ona to čuti , ili ne posve jasna, imaju dva izbora, ostati upamćeni kao ekipa koja je prodala gradsku imovinu na moru i rasparčala novce po proračunskim stavkama, ili iste iskoristila za neki kapitalni projekt od općeg interesa.. izbor je na njima, kao i odgovornost što će učiniti!

“Nezavisni”, su također protiv utrpavanja u nadzorne osobe političara i isplačivanja naknada!?? Bravo! Međutim potpuno su smetnuli s uma, ili “zaboravili” sinkopa je novovalna bolest koja očito ne zahvaća samo domaće “poduzetnike”, kako je njihov donedavno najistaknutiji član liste tijekom sdp-ova mandata bio u nadzornom odboru javne tvrtke Moslavina.d.o.o.????

Sveprisutni “u međuvremenu” lokalni novinar, blizak, preblizak i intiman s bivšom sdp-ovom gradskom vlašću, toliko intiman da je primao naknade i honorare iz većine javnih ustanova i tvrtki tijekom mandata svog prijatelja A.Rudića i njegova sdp-a, sudjeluje također u “senzibiliziranju javnosti”, putem svoje privatne Fb stranice otete doslovno Gradu, gdje kroz tekst umirovljenog prvog sindikaliste Kutine, a i mnogo šire, razvija osjećaj posvemašnje tuge i žalosti zbog  prodaje Malog Lošinja..tog mjesta gdje su generacije djece učile prve plivačke zahvate, gdje su drugovi i drugarice otkrivali ljubav i slično….???

Pa ako se Mali Lošinj mogao zadržati s obzirom na više interese, zapetljane imovinsko pravne odnose i niz pravnih zavrzlama, kao socijalističko-samoupravno radničko odmaralište, što onda to nije učinjeno tijekom sdp-ova mandata, novinarevog prijatelja glazbenika, uličnog muzikanta i svestranog revolucionera kojemu se strašno dopadaju “petokrake”????

Nekadašnji zamjenik A.Rudića, Damir Petravić, bez obzira na njegov osobni svijet koji nema puno dodira sa stvarnošću, zaista se mučio i namučio oko Malog Lošinja, povlačio je i dobre poteze i svašta pokušavao ne bi li isto ostalo u rukama “radničke klase”, te njihove djece.. međutim nije uspio, pa čak nije posve ni isključio mogućnost prodaje kao konačnog rješenja! Bio je čovjek jednim djelom u pravu!

“Nezavisnima” se zaista ne nazire kraj, osim silne demagogije, pošalica i trećerazrednog politikanstva, te igre na kartu, mi smo “nezavisni” mi želimo bolji grad za našu i vašu djecu i građane, mi smo odavde, mi tu živimo i slično, oni obožavaju igrati i igru , okretanje pile naopako”, kao i “tuđe zasluge su naše”!!!

Evo nedavno imamo banalni primjer tipičnog “nezavisnog” obmanjivanja javnosti, naime prijedlog da se za Lošinj napravi nova procjena predstavili su na web-u  kao svoj prijedlog na vijeću, mada postoji crno na bijelo dokumentirano, a za one kojima ni to nije dovoljno snimljeno, da je to prijedlog i projekt lokalnog HSLS-a, dok su “nezavisni” podržali taj projekt i prijedlog vijećnice liberala!!!!

“Nezavisne” jako smeta izgradnja pristupne ceste pored igrališta za djecu na trgu, njima mrskog imena Franje Tuđmana, mada su sudjelovali u vlasti koja je izmislila , a sami su podržali izgradnju fantomske “multifunkcionalne ” zgrade na tom trgu, te su znali da bi bilo kakva izgradnja bila moguća, treba izgraditi tu cestu i most preko Kutinice??? Pa što su onda izgradili igralište baš pored buduće trase pristupne ceste, za koju, pazite sada ovo PLANOVI POSTOJE JOŠ PRIJE 2009-TE GODINE!!!???? Naime plan izgradnje ceste i mosta počeo se u javnosti pojavljivati još tijekom prvog mandata bivšeg kutinskog gradonačelnika Davora Žmegača????

Ljudi… građani nisu glupi, nisu svi uvjerenja kako je sve što piše na portalima i facebook-u, ujedno i ultimativna istina..

Ukoliko želite zaista dobrobit ovom gradu, bilo bi dobro da prepustite grad građanima, da svi skupa shvatite da je laž dosegla tu razinu kada u nju više ne vjeruje nitko osim sve manjeg broja stranačkih vojski birača , od armija svedenih  na brojnost jedva neke bojne..u najboljem slučaju satnije…

On ostali odavno su izvan granica Kutine i Hrvatske, odlučili su zasta postati “nezavisni” od vas, od silnih paradoska i lupetanja, nepravdi, državne presije i vječnog tonjenja u balkanski glib mržnje, podjela , vječnih kriza i afera i mitske rečenice “biti će bolje”….

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s