KUTINA/ EKO MOSLAVINA: ZAR BAŠ ONI KOJI SU BILI DIO SAZIVA BIVŠE VLASTI MORAJU DANAS POSTAVITI PITANJE , ŠTO JE S KRIMINALNOM TE BIVŠE VLASTI U EKO MOSLAVINI I GDJE JE ZAPELA ISTRAGA??????

 

 

SRAMOTA! ONI KOJI SU BILI SASTAVNICA BIVŠE VLASTI POKAZUJU VIŠE TRANSPRENTNOSTI U POJEDINIM ISTUPIMA NO ONI KOJI BI SE TREBALI TRANSPARENTNO I ODGOVORNO POZABAVITI PITANJEM VIDLJIVOG KRIMINALA BIVŠE VLASTI U EKO MOSLAVINI???? OTKUDA OVAKVA SITUACIJA DANAS????

 

Pod jedan (1), hrvatsko pravosuđe je korumpirano i politički orjentirano, ne vjerujem mu svaki drugi građanin ove zemlje , a razloge možemo vidjeti na dnevnoj razini!

Broj dva (2), koliko je “usrano” stanje u Kutini glede transparentnosti rada lokalnih vlasti svih boja i zastava, svjedoči da je na prošloj sjednici Gradskoga vijeća pitanje koje se treba i mora postaviti, postavila oporbena lista koja je sudjelovala u bivšoj gradskoj vlasti koja je uzrokovala neviđene kriminalne radnje!

Postavili su to pitanje jer se  možda nadaju i vjeruju u opstojnost krivosuđa, korumpiranog pravosuđa koje sramoti i uništava ovu državu i protjeruje iz nje poštene građane!

“Nismo se ustručavali pitati (jedini) što je sa kaznenim progonom bivšeg direktora Eko Moslavine o čijem je radu potrošeno rečenica, sjednica… Nevjerojatna je činjenica da se svakodnevno kritizira, s gnušanjem gleda na to razdoblje, dovodi u vezu s teškim kriminalom, a s druge strane potpuno nezainteresirano promatra proces. Je li sve to farsa? Zašto građani opet moraju trpiti poskupljenja? Nismo dobili odgovor.”, piše “Nezavisna Kutina ” na svojim Fb stranicama, kao i preneseno na  Dunja In privatnom portalu njima sklonom ( s kojim neslužbeno surađuju već duže vrijeme).

No pitanje “nezavisnih” stoji i ima punu težinu, te podržavamo  u tome bilo koga tko ga je postavio pa i one koji nisu to pitanje postavili iz vjere u bolje sutra, već znajući da pravde u Hrvatskoj nema! I da nisu dobili odgovor, kao ni građani Kutine!

Nedvojbeno je otkriveno niz poteza u Eko Moslavini koje bi u svakoj uređenoj pravnoj državi rezultirale uhićenjem  osumnjičenih i odgovornih i njihovim spremanjem u istražni zatvor , te istragama i suđenjem! U Kutini međutim prvi čovjek nove vlasti uporno ponavlja kako je bio “prinuđen” podnijeti kaznenu prijavu protiv očiglednih kaznenih djela??? Kao da se ispričava izglednom počinitelju kaznenih djela zbog toga??? Nisam ja….natjerali su me????

Nabaviti bez odluke Gradskog vijeća Grada koji je većinski suvlasnik Eko Moslavine opremu u vrijednosti više milijuna kuna i na taj način počiniti štetu na teret grada i građana???? Koliko trebaju trajati istražnje radnje i slično da bi se utvrdilo ono, što se može utvrditi za par sati???

Rezultati financijske forenzike i revizije otkrivaju kako je bivši direktor Eko Moslavine tri godine krivotvorio i lažno prezentirao financijska izviješća tvrtke i takva predočio svaki puta javnosti???? Zašto isti danas hoda mirno Kutinom? Bez ikakvih sankcija??? Zašto istraga ukoliko postoji ide tako sporo? Zato , jer sve skupa ima veze s politikom, političkim interesima političkih skupina i kapitala!

Današnja direktorica te tvrtke unutar iste okružena je sdp-ovim uhljebima koji su surađivali s bivšim direktorom koji ih je izravnim političkim nalozima i pogodovanjem ondje zaposlio??? Glavni medjijski servis poduzeća i danas je neslužbeno po količini i brzini objava i djeljenja informacija te tvrtke,  privatna stranica lokalnog novinara koji je bio angažiran od strane sdp-ove vlasti da promovira bivšeg direktora i tu tvrtku, te je dobio i obilne honorare iz Eko Moslavine????? ( lako možete provjeriti i sami)

Nezavisni su pitali isto ono što pitaju mnogi građani, a što mi potenciramo već četiri godine… kada će se kazniti, imenovati i procesuirati odgovorni za katastrofalno stanje u poduzeću Eko Moslavina, među kojima su i i jataci bivšeg direktora i danas zaposlenici , te tvrtke bez ikakvih sankcija i odgovornosti??? Kada će se izvršiti zakonski pritisak na institucije da ovaj slučaj rješe i kazne krivce?

Zaista je nevjerojatna neizainteresiranost današnjih vlasti povodom ovog pitanja! Gdje su sada oni koji su ukazivali na nepravilnosti dok su bili oporba??? Zašto nema tiskovnih konferencija više, zašto se ne izjasne, je li svima svejedno što je to poduzeće očito i nečijom konkretnom krivicom upalo u situaciju da danas građani Kutine plaćaju marifetluke bivšeg direktora i sdp-ove političke , tada vladajuće koalicije, a k tome još i plaće sdp-ovih uhljeba u toj komunalnoj tvrtki???

Gdje je sada prije izbora najavljvana “transparentnost”??? Gdje je sada angažman političkih vlasti oko rješavanja i istjerivanja na čistac krivaca za milijunske štete nastale u Eko Moslavini tijekom bivše vlasti??? Nitko više nije glasan kao prije izbora, a kriminal koji se očito dogodio danas je tabu tema i onih koji su tijekom bivšeg gradskog vladajućeg političkog režima bili žrtve progona istog tog režima???

Zašto? Zar trebaju kutinski “nezavisni” postavljati ovo pitanje, jer svi šutite kao zaliveni i kriju kriminal kakav je rijetko gdje viđen? Kako vas nije sram? Ispričava se potencijalnim  kriminalcima , jer je netko bio “primorani” prijaviti ih za  razvidni kriminal????  Tema Eko Moslavine ovdje se neće ugasiti dok god ne počnete raditi zaista transparentno i u interesu građana Kutine, Zakona i pravde…. ma kako se zvali i ma kakve vam boje bile majce i zastave!

IZGLEDA DA ĆEMO MORATI  USKORO PODSJETITI I JAVNOST I BIVŠE I SADAŠNJE AKTERE KUTINSKE POLITIKE ŠTO SE DOGAĐALO OD 2014 DO 2017-TE GODINE U TVRTKI EKO MOSLAVINA I ŠTO SE SVE GOVORILO, PISALO, PRIJE I POSLIJE IZBORA, TE ŠTO SE U KONAČNICI DOGAĐA PO TOM PITANJU DANAS!???

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s