KUTINA: USPJEŠNO ODRŽAN FUNGIFEST U REPUŠNICI S CJELODNEVNIM PROGRAMOM!

 

U subotu se u Kutini, točnije repušnici po treći puta održala manifestacija FungiFest, festival gljiva i ljekovitog bilja. TZ Grada Kutine u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje i Centrom za istraživanje gljiva Russula iz Novske ove je godine organizirala cjelodnevno događanje s nizom popratnih sadržaja. Uz izložbu gljiva edukativnog karaktera, stručnim predavanjima o gljivama, festival je bio odlično mjesto za promociju lonjskog polja, domaćih pljoprivrednih proizvođača zdrave hrane s naših OPG-ova i turističkog potencijala Kutine i Moslavine općenito!

Očito se  sada već ozbiljno radi kako bi ova manifestacija stigla na višu razinu po kojoj bi Kutina bila poznata širem krugu posjetitelja. FungiFest hvale je vrijedna ideja , a uz nju svakako treba spomenuti i Zimsku čaroliju koja je od prošle zime defintivno također zaživjela na višoj razini. Kutini zapravo ne treba mnogo manifestacija već 10 tak manjih, te barem tri šireg značaja. Na tom su tragu svakako uz već poznatu dvodnevnu izložbu vina Moslavine, “MoslaVina”, te tradicionalnu bicklijadu povodom Dana planete Zemlje, sada i FungiFest!

Posebnost festivala je i njegova lokacija kod Prijamnog centra Repušnica, moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje, dakle izvan užeg urbanog centra grada, a opet nadomak njemu ( cca 4 km)!

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s