KUTINA: OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA!

 

U Kutini je obilježen Međunarodni dan starijih osoba. Nositelj obilježavanja, prirodno, bila je Udruga umirovljenika Graga Kutine! Središnje događanje bilo je na Trgu Franje Tuđmana, uz kulturno-umjetnički program, te neizostavno besplatno mjerenje tlaka i šećera. Umirovljenici i starije osobe općenito trebaju pomoć društva u čijem razvoju i napretku kroz godine rada sudjelovali, te ga na taj način i zadužili.
 
U Hrvatskoj kao i na žalost u većini europskih zemlaja i gradova starija populacija čini sve veći udio i građani treće životne dobi zaslužuju ne samo svoje mjesto u društvu koje su sami stvarali, već i bolji tretman i više socijalne i životne standarde. Grad Kutina i kroz nedavno pokrenut projekt “Zaželi” pokušava olakšati život starijim osobama, posebice onima koji žive sami, a pomoć, ili tek društvo im često ustrebaju!
 
Ono što mlađe generacije često u svojim strempljenima i svakodnevnoj žurbi zaboravljaju jest činjenica kako ih i same neupitno očekuje starost i zlatno doba vlastitih života…
 
Obilježavanju međunaronog dana starijih osoba nazočili su i gradonačelnik Kutine i njegovi suradnici, te proveli vrijeme u ugdnom razgovoru i druženju sa svojim starijim sugrađanima!

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s