KUTINA: PRILOG O MALOM LOŠINJU NA RTL-U, SLUČAJNO OTKRIO U KUTINI NA DJELU POKUŠAJ STVARANJA MEDIJSKE PRAŠINE KAKO BI SE SKRENULA POZORNOST SA SILNIH AFERA BIVŠE SDP-OVE VLASTI, GLAVNI REŽISER, NOVINAR BLIZAK BIVŠEM GRADONAČELNIKU I NJEGOVA FB STRANICA????

 

PRILOG RTL-A O M.LOŠINJU, BEZ GLAVE I REPA, BEZ SUGOVORNIKA, S NAGAĐANJIMA, A JEDINO SE ODAZVAO KUTINSKI GRADONAČELNIK KOJI JE PONOVIO POJEDINOSTI O PROCESU KOJE SMO ČULI VEĆ VIŠE DESETAKA PUTA. PRILOG PREPUN ISTOVJETNIH INFORMACIJA KOJIMA RASPOLAŽE PRIVATNA FB STRANICA LOKANOG NOVINARA BLISKOG SDP-U, TE ODMAH PODJELJEN BAŠ NA TOJ FB STRANICI 😉 🙂 🙂 

 

Tema prodaje udjela u odmaralištu na Malom Lošinju, bila je tema ni manje ni više već emisije “potraga” RTL televizije. U prilogu zapravo ništa nije rečeno osim što se , zanimljivo,  ponavljaju informacije i teze koje smo mogli vidjeti na Fb stranici lokalnog novinara moslavačkol lista i radija, “kutinainfo”! Radi se o stranici koju uređuje bliski suradnik bivšeg sdp-ova gradonačelnika, a koju je preimenovao nakon izbora, do tada se predstavljala građanima Kutine kao sastavnica službenog gradskog portala kutina.hr!

Zanimljivo je i kako je u iznenadnoj  rtl-ovoj priči o Malom Lošinju izostao i smisao i bilom kakva poruka, osim nagađanja i već više puta “prožvakanih” informacija u medijima i kutinskoj javnosti.

Ono što doslovno “bode” u oči, jest izostanak izjava bilo koga osim kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića. Ili nisu , htjeli, ili su izostavljeni ljudi s kutinske političke scene kako sadašnje, tako i bivše vlasti koji su upoznati s  tom tematikom, primjerice D.Petravić,  ništa se nije moglo čuti ni od predstavnika suvlasnika odmarališta na Malom Lošinju iz Popovače i Velike Ludine, izjavu nije željela dati ni gradonačelnica Malog Lošinja, ali i nitko iz tvrtke čija je ponuda prihvaćena, nitko iz “Jadranke”..doslovno nitko osim nekoliko turista koji su onuda slučajno prolazili, dva radnika Petrokemije i to bi bilo to!???

Poznato je kako vrlo često velike komercijalne medijske kuće dolaze u neki manji grad, ili sredinu “raditi priču” na način da ih netko s “terena”  informira o potencijalno zanimljivoj temi! Spomenuta privatna Fb stranica “kutinainfo” kutinskog politički obojenog novinara  bliskog bivšem sdp-ovu režimu, , prenosila je poluinformacije gotovo identične onima u “priči” rtl-a, sustavno zadnjih tjedana. Prva, praktički najava svega objavljena je još  18. rujna nekoliko dana uoči sjednice Gradskog vijeća!

Čitava priča pomalo “smrdi” na uobičajen pokušaj putem privatnih medija iza kojih se krije zapravo lokalna medijska kuća u suvlasništvu Grada, a preko puta svog novinara destabilizacije političke i društvene situacije u Gradu, te osobni obračun s gradskom upravom..moglo bi se reći “medijskom reketarenju”, te fabriciranju “afera”. Za potrebe toga sada se iskoristila komercijalna medijska tv kuća…. ili je priča do te kuće stigla iz spomenutih lokalnih izvora??? Nećemo nagađati..ali takav se zaključak lako može donijeti prateći tekstove u kutinskom medijskom prostoru.

Što se uopće htjelo ovom pričom kazati?  I zašto je ista plasirana javnosti upravo sada? U prilogu nema baš ničega o čemu javnost nije višestruko informirana i to na više medijskih platfori i na različite načine???

Naravno odmah po objavi priče, bombastične najave i djeljenja osvanula su upravo i jedino  na Fb stranici “kutinainfo”, pa nije uopće teško dokučiti o čemu se zaista radi.

Ono što je prava afera jest činjenica kako su određeni javni medijski djelatnici lokalne medijske kuće u suvlasništvu Grada Kutine, politički određeni, nagrađivani novčano od strane bivše političke vlasti u Gradu kroz angažmane i honorare u javnim ustanovama i gradskim tvrtkama, a danas koristeći resurse matične kuće, zapravo rade prikriveni politički marketing na društvenim mrežama, u cilju destabilizacije društva i lokalne vlasti u Kutini!

Što se tiče priče o prodaji odmarališta na Malom Lošinju, Kutinanews mreža daleko je preciznije i iscrpnije pisala o ovoj temi i to bez političke pozadine. Gledajući posvemašnji izostanak reakcija od strane političkih stranaka u Kutini, pa čak i oporbe, ali i aktera ovog procesa s više strana, postavlja se zaista pitanje kako to da je potenciranje nekakvog stvaranja “uzbune” i stvaranja sumnji bez ikakvih argumenata u Kutini interesantno tek privatnoj Fb stranici kutininfo koju uređuje i vodi novinar moslavačkg lista???

Loše izvedeno, prozirno i u prepoznatljivoj režiji medijskih “stručnjaka” , suradnika i osobnog prijatelja bivšeg kutinskog sdp-ova gradonačelnika A.Rudića.

Treba također znati, kako su milijunske štete počinjene po grad i građane, sumnje u teška kaznena djela pa i sudjelovanje u medijskoj gunguli bivše vladajuće sdp-ove koalicije  upravo urednika kutinainfo Fb stranice,  niz afera u Eko Moslavini i drugdje u javnom sektoru..ono o čemu se šuti na istim tim medijima… Pokušaj stvaranja virtualnih afera i dizanje prašine oko teme Mali Lošinj, zapravo se može protumačiti kao nevješta akcija onih snaga koje se kriju iza strahovite devastacije Kutine tijekom prošlog saziva gradskih vlasti!

prilog rtl-a možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/293881/veliki-rat-za-za-bivse-radnicko-odmaraliste-na-malom-losinju-steta-sto-je-unisteno-sve-trune/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s