KUTINA: KADA VIJEĆNIK ODE S BOLJE NA SLABIJE PLAĆEN POSAO 10 KM OD CENTRA GRADA..TO SE ZOVE LJUBAV PREMA POSLU….ILI!???

 

ZNATE LI SLUČAJ GDJE NEKI RECIMO LOKALNI POLITIČAR, VIJEĆNIK, ILI DUŽNOSNIK, SAMOVOLJNO ODE S BOLJE NA LOŠIJE PLAĆEN POSAO..DODUŠE ISTO U JAVNOM SEKTORU? MOŽDA NISTE, ALI U KUTINI SE TAKAV SLUČAJ EVO BAŠ DOGODIO, SVAKA ČAST!

 

Politička scena u Hrvatskoj, a ni kutinska koj nije imuna od pojava poput nepotizma, zapošljavanja po stranačkom ključu, pa i onom osobnom, rodbinskom, prijateljskom..

No tu je još i pojava poznata pod nazivom “politička trgovina”, a postoje i druge pojave koje možda nisu zakonski sporne, no morlano naravno jesu, a nerijekto predstavljaju ništa dočim prevare birača. Takvih smo se pojava recimo nagledali u Saboru, prelasci zastupnika iz jedne u drugu stranku, s jedne na drugu stranu! U Kutini oporba za sada , barem u Gradskom vijeću i ne postoji, za razliku od prošlog saziva gradskih vlasti.

No ovih se dana daleko od očiju javnosti dogodilo nešto zanimljivo, jedna pričica vrijedna pažnje, no koja očito nije podobna za izlazaka u janvost.

Naime pouzdano doznajemo kako je jedan gradski vijećnik/ca , po svemu do sada sudeći iz “oporbenog bloka”, možemo ju nazvati  za sada “nezavisnom” , odlučila zamjeniti bolje plaćen posao u jednoj državnoj ustanovi, za slabije plaćen posao u jednoj kutinskoj osnovnoj školi..i to baš onoj podalje od centra Kutine na periferiji…10 km od Kutine???

Malo je ovakvih slučajeva, zamjeniti bolje plaćen posao u javnom sekoru, za slabije plaćen posao opet u javnom sektoru…i to kilometrima od kuće???No eto.. možda se u toj školskoj ustanovi ponudi brži način napredovanja… recimo do mjesta ravnatelja??? Tko zna.. možda se ipak samo radi o izuzetnoj volji za rad u prosvjeti i s djecom!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s