POPOVAČA: GRAD POPOVAČA KROZ PROJEKT EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA ZAPOŠLJAVA 36 ŽENA!!!

 

 

IZVOR: tekst & foto http://www.popovača.hr

 

GRAD POPOVAČA KROZ PROJEKT EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA “zLATNE ŽENE ZA ZLATNU DOB” ZAPOŠLJAVA 36 ŽENA NA DVIJE GODINE!

IZVOR: WWW.POPOVAČA.HR

Gradonačelnik Josip Mišković nazočio je svečanom potpisivanju ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ovom prilikom dodijeljeno je 36 ugovora za projekte čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna. Grad Popovača je iz navedenog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi”, za projekt pod nazivom ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 4.647.297,47 kuna.
„Projektom će Grad Popovača u suradnji s partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Kutina, zaposliti 30 žena u nepovoljnom položaju prijavljenih u evidenciji zavoda za zapošljavanje, dok će Centar za socijalnu skrb kao partner potaknuti socijalnu uključenost i poboljšati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju (krajnjih korisnika). Trideset zaposlenih žena će korisnicima pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenih prostora/domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Budući da će svaka žena pružati potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika, ukupno će biti potpomognuto 120 krajnjih korisnika. Pružanje pomoći korisnicima, odnosno zapošljavanje žena bit će na 24 mjeseca te će se na taj način osigurati dugotrajnija i kvalitetnija podrška krajnjim korisnicima te dugotrajnija zaposlenost i aktivacija osoba u nepovoljnom položaju s ciljem smanjenja njihove dugotrajne nezaposlenosti i podizanja njihove zapošljivosti”- obrazložio je gradonačelnik Josip Mišković.
Prenosimo sa službenog portala Grada Popovače!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s