HRVATSKA: PROSVJED U VUKOVARU , UPOZORENJE DO KOJE JE MJERE HRVATSKO PRAVOSUĐE BOLESNO!!!

 

 

Današnji prosvjedni skup u Vukovaru privukao je prema jendim izvorima više od 20 tisuća ljudi, policija govori o 9 tisuća, dok se barata u javnosti i brojkom od 30-tak tisuća prosvjednika! Osnovni cilj bio je ukazivanje na neprocesuiranje ratnih zločinaca i sramotan nerad domaćeg pravosuđa!

Hrvatska Vlada međutim pokušala je sve ne bi li se skup prikazao kao politički, a osim premijera Plenkovića i vrha HDZ-a, na prosvejdu se nije pojavilo niti jedno lice posrnulog SDP-a!  Neprocesuiranje ratnih zločina posebice onih počinjenih u Vukovaru, možda je i najgori mogući prikaz stvarnog stanja u zemlji u kojoj je pravosuđe sve osim onoga što mu ime označava!

Država koja nema funkcionalni pravosudni sustav, ne može se u potpunosti smatrati ni demokratskom , ali ni zemljom vladavine prava! Katastrofalnopravosuđe, zaraženo političkim utjecajima, korupcijom, aferama, te dvostrukim kriterijima, jedan je od razloga masovnog iseljavanja iz Hrvatske, a što prešućuju sve hrvatske Vlade, bile one lijeve, ili one takozvane desne, budući današnja Vlada ni po čemu osim demagoški nije i ne predstavlja političku umjerenu desnicu, već prije nekakav nakaradni neoliberalni sustav bez jasno određenih vrijednosti!

Građani Hrvatske godinama su izloženi na milost i nemilost disfunkiconalnom pravosuđu koje u pravilu na slobodi drži počinitelje kriminalnih djela iz redova politike, visokg društva, gospodarstva i utjecajnih skupina!

Primjera ima na svim razinama, a koji ukazuju na posvemašnje nefukcioniranje pravne drražve i sustava, koji zapravo služi samom sebi i zaštiti političkih i interesnih elita! Ukoliko ste pozicionirani političar čak i na lokalnim razinama u pravilu za bilo kakav prekršaj, kazneno djelo, pa i zlodjelo, prolazite nekažnjeno, ili sa nekim simboličnim kaznama.

Najveće afere i kaznena djela iz domene gospodarstva i slično u zemlji završavaju dugogodišnjim suđenjima, potrošenim milijunima i bez kazne u pravilu!

U Vukovaru se govorilo o neprocesuiranju najgorih mogućih zločina, onih ratnih, počinjenih nad zarobljenicima, civlima, ženama i djeci! U Vukovaru se slobdno šeću i 28 godina od rata zločinci koji su silovali, palili, rušili, ubijali… i Vukovarci se s njima sreću svakodnevno licem u lice… Može li itko objasniti zašto? Zbog nefunkcionalnog, ispolitiziranog pravosuđa, institucija koje ne služe narodu, pravdi i čovjeku, već politici, političkim parcijalnim interesima raznih elita i društvenih grupa! Stoga ne čudi prosvjed, ali ni zaziranje od naroda i samog prosvjeda i od strane aktualne vlasti i od premijera i predsjednice, jer oni pripadaju tim elitama, a ne narodu. Isto bi bilo da je na vlasti primejrice nekakva SDP-ova koalicija.

Od proglašenja neovisnosti do danas, sve političke vlasti i elite u zemlji odupiru se stvarnoj reformi moralno i funkcionalno posrnulog pravosudnog sustava, bez zadrške!

Razlog? Razlog je prije svega činjenica da ovakav nakaradni pravosudni sustav pogoduje i koristi upravo političkim i društvenim elitama i nikome drugome. Stoga se dogodio prosvjed u Vukovaru, a kao posljedica sve većeg nezadovoljstva građana Hrvatske ne samo pravosuđem već svakodnevnim nepravdama koje doživljavaju u zemlji stvorenoj u krvi i vatri Domovisnkog rata!

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s