KUTINA: NAKON SUBVENCIJE UDŽBENIKA GRAD ĆE ISPLATITI I BOŽIĆNICE UMIROVLJENICIMA S MALIM MIROVINAMA!!!!

IZVOR/FOTO: GRADONACELNIK.HR

 

Nakon subvencioniranja udžbenika za sve kutinske osnovnoškolce, a što je bio i predizborni projekt kutinskog HSLS-a, a koji je sadašnja gradska vlast realizirala uz najavu potpunog financiranja udžbenika od sljedeće školske godine, još jedan socijalno angažiran projekt je pred realizacijom.

Ovog puta radi se o pomoći umirovljenicima i to u vidu podjele božnićnica umirovljenicima s manjim primanjima!!! Za ovu namjenu Grad je osigurao 340 tisuća prorčunskih kuna! Božićnice koje će Grad isplatiti umirovljenicima kreću se od 150 do 300 kuna, ovisno o visini mirovina, a iste će se isplaćivati samo umirovljenicima koji imaju od 1000 do 2000 kuna mirovine i samim tim se nalaze u osjetljivoj  i socijalno ranjivoj skupini građana! Riječ je o nemalih 1570 umirovljenika !!!

“Željko Tomičić, pročelnik UO  za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo pojasnio je da će, sukladno odluci pravo na jednokratnu novčanu potporu od 300 kuna ostvariti svi umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Kutine a koji primaju mirovinu do 1.000 kuna. Umirovljenici s mirovinama od 1.000 – 1.500 kuna dobit će 200 kuna potpore, a umirovljenici koji primaju od 1.500 – 2.000 kuna dobit će 150 kuna jednokratne novčane pomoći.”, stoji u članku portala gradonačelnik.hr vezano za ovu temu!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s