KUTINA/ ČITATELJI REAGIRAJU: PROBLEMI S PRELASKOM PRUGE STANOVNIKA KRČA, TE ZNAKOVI ZABRANE, PJEŠACIMA PUTOVANJE DO KUĆA PRAVA AVANTURA!

 

 

NAŠ ČITATELJ I SUGRAĐANIN DAO NAM JE IZUZETNO ZANIMLJIV OSVRT NA NEDAVNO POSTAVLJENE ZNAKOVE ZABRANE PRELASKA PREKO PRUGE U KUTINI, TE PROBLEME GRAĐANA U TOM DJELU GRADA, NAPOSE NASELJU KRČ, PISMO PRENOSIMO:

 

Nedavno su pored kutinskog željezničkog kolodvora osvanuli  znakovi zabrane prelaska preko pruge (za pješake) koji su postavljeni prije par tjedana ; -na željezničkom kolodvoru od strane jezera -na dijelu gdje pješaci desetljećima prelaze prugu od Željezničke ul -ispod nadvožnjaka.

Na tri dosadašnja “prijelaza” kojim su se služili pješaci u razmaku od 80- tak metara postavljeni su znakovi zabrane prelaska. Uzevši u obzir da postoji samo divlja staza do stepenica koje vode na nadvožnjak, do kojih se jednim dijelom prolazi kroz trnje i visoko raslinje pješacima nije ostavljen neki normalan alternativan pravac.

Nisam primijetio da od strane željezničkog kolodvora postoji znak zabrane prelaska, ali ako stvarno ne postoji tada NITKO tko pređe prugu na kolodvoru NE MOŽE se istim putem vratiti (izletnici, ribiči, djeca sa nastavnicima koji idu na terensku nastavu…).

Ako će pješaci biti prisiljeni prelaziti nadvožnjak (i djeca na putu za školu), po kojem je intenzivan teretni promet a voze se “kvalitetno” mislim da bi trebali postaviti ležeće policajce – da ne bi svjedočili tragediji kao u Karlovcu gdje je kamion nema davno pregazio dijete na biciklu NA pješačkom prijelazu i usmrtio ga.

M.Z.

Poanta ovog pisma jest doista zanimljiva, naime kao što svi kutinčani vrlo dobro znaju, oduvijek se prelazak pruge koristio od strane žitelja naselja Krč, ali i drugih kako bi prečicom došli do svojih domova i zaobišli nadvožnjak. Uz to redovito ovdje , svakodnevno prelaze ribiči i posjetitelji naselja Bajer, a preko pruge uz jezero nalaze se i dvije kuće!!! Ukoliko bi se sada svi pridržavali zabrane prelaska preko pruge ( a što je svakako opasna radnja i potreban je izniman oprez), do svojih domova , ili jezera Bajer, pješaci bi morali ići kroz zaista opskurne prolaze, prijelaze, žbunje, stazice, pa na nadvožnjak. Dugogodišnji problem prelaska pruge pješacima ovime je dodatno zakompliciran, a bez odgovarajućeg rješenja upravo namjenjenog pješacima!??

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s