KUTINA: MEDIJSKI KAOS, KAKO MIMO RADNIH PRAVILA I ZAKONA , JEDAN KUTINSKI NOVINAR MOŽE KORISTEĆI SVOJU MATIČNU KUĆU I FUNKCIJU NOVINARA, ZAPRAVO PRIORITETNO IZVJEŠTAVATI I RADITI ZA SVOJU OSOBNU FB STRANICU TIJEKOM RADNOG VREMENA????

 

U svakoj tvrtki, pa imedijskim kućama postoje radna pravila i pravilnici, pa tako i u kutinskom lokalnom radiju, odnosno listu. Međutim dugogodišnji djelatnik te kutinske medijske kuće, N.B., bez  službeno stečenog zvanja novinara, već duže vrijeme čini nešto što se jednostavno protivi i zdravom razumu i pravilnicima medijskih kuća, ali i zakonima o radu. Ovaj čovjek naime kao službeni djelatnik medijske kuće u suvlasništvu Grada Kutine, Grada Popovače, te općine Velika Ludina, tijekom svog radnog vremena obavlja zadatke i prioritetno izvještava za svoju privatnu osobnu Fb stranicu”ktinfo”.

Mada je nedavno otvoren i web portal radio Moslavine, odnosno Moslavačkog lista, inače vrlo slabo posjećen, sve vijesti, video klipovi i izvještaji koje radi novinar te kuće redovito se prioritetno tijekom radnog vremena pojavljuju na njegovoj Fb stranici.

Zadnji primjer dogodio se danas, nakon što je dobio službeni zadatak , dotični je vijest i prateći video klip objavio nedugo iza toga na svojoj Fb stranici, a ne na portalu matične kuće u kojoj je zaposlen. Da stvar bude još i gora, Fb stranica koju uređuje i iza koje stoji, do konca prošlih izbora bila je javno predstavljana kao Fb verzija i sastavnica SLUŽBENOG WEB PORTALA GRADA KUTINE, a nosila i takav naziv. Iza izbora N.B. je stranicu prisvojio , preimenovao, o čemu smo podastrijeli i niz materijalnih dokaza, te nastavio raditi i izvještavati putem nje, mada je zaposlen u lokalnom mediju!

Pitanje koje ćemo ovih dana uputiti direktoru moslavačkog radija i lista, jest, predstavlja li FB stranica “kutinainfo” stavove ove medijske kuće, odnosno stoji li radio i moslavački iza nje? Radi li  navedeni novinar dotične kuće uz znanje i odobrenje ovlaštene osobe, dakle direktora tijekom radnog vremena za tu stranicu, odnosno ukoliko je tako, iz kojih razloga!?

Također ćemo tražiti kroz sve zakonski dostupne načine očitovanje, gradonačelnika Kutine, Popovače i Velike Ludine, kao službene predstavnike suvlasnika medijske kuće o kojoj govorimo, o ovom presedanu!

Nigdje ovakav slučaj nije zabilježen osim u Kutini, gdje zaposlenik jedne firme, medijske , ili bilo kakve druge, koristi radno vrijeme , resurse, svoj pložaj i funkciju kako bi istovremeno radio za svoj osobni medijski prostor i to još na društvenoj mreži??? Prekršaj je tim teži što je dobro nam poznat novinar plaćen od strane medijske kuće u kojoj radi,  još gore, dijelom i iz proračunskih sredstava, dakle novca poreznih obveznika, a ne od društvene mreže na čijoj platformi uređuje i vodi svoju stranicu????

Ovo je međutim samo jedan u nizu nevjerojatnih podataka o načinu na koji godinama osoba o kojoj govorimo zloupotrebljava novinarsko zvanje, vlastitu firmu, dovodi građane u zabludu, pokušava utjecati na javno mijenje, te se ne pridržava pravilnika rada, sramoti svojim postupcima novinarsko zvanje, a poznat je i po grubljim i gorim djelima i istupiam o kojima ćemo uskoro opširnije uz argumente i dokaze.

No o tome u drugim člancima. Za sada razmislite o ovom slučaju; ŠTO BI SE VAMA DOGODILO DA UMJESTO DA RADITE ZA FIRMU U KOJOJ STE ZAPOSLENI I PRIMATE PLAĆU, ČITAVO RADNO VRIJEME RADITE NEKI SVOJ PRIVATNI POSAO, KORISTEĆI SE ULOGOM U TVRTKI, IMENOM TVRTKE I SLIČNO??? U NAJMANJU RUKU: OTKAZ!!!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s