KUTINA:ENERGETSKA OBNOVA VRTIĆA I ŠKOLA U KUTINI U PUNOM ZAMAHU..NO RADOVI KASNE, ISTA STVAR DILJEM ZEMLJE, RADNE SNAGE SVE VIŠE NEDOSTAJE, A IZ ZEMLJE BJEŽI TKO GOD STIGNE!!!!

 

 

Zbog toga što radovi na energetskoj učinkovitosti na objektu dječjeg vrtića “Neven” u Kutini još traju, nema grijanja. Oglasio se nakon ravnateljice i gradonačelnik Kutine, koji kaže kako se radovi završiti što je prije moguće, a projekti energetske obnove javnih zgrada financirani iz Eu fondova donijeti će velike uštede u potrošnji energije i smanjiti izdatke rada , kako u vrtićima, tako i školama.

Međutim, iza kašnjenje u projektima energetske obnove škola, vrtića i javnih zgrada pojavilo se diljem zemlje. U Kutini se radi trenutno u samom gradu i na obnovi najstarije kutinske osnovne škole, Mato Lovrak u Crkvenoj ulici!

Zbog sve većeg iseljavanja iz Hrvatske kronično nedostaju radnici i radna snaga!!!! Pogrešno vođeno školstvo i obrazovni sustav iznjedrili su ogromnu količinu radnika koji nemaju gdje raditi, dok se za zanimanja u sektorima gdje je deficit radnika, nema radne snage!

Zidari, obrtnici, limari, zavarivači, kuhari, medicinsko osoblje, vozači..samo je početak u podužem spisku radnih profila i zanimanja koja nedostaju Hrvatskoj..a koja zbog katastrofalnih političkih vodstava, glomazne javne uprave, korupcije, neučinkovitog pravosuđa, sveprisutnog političkog nepotizma, tone u katastrofu neviđenih razmjera.

Demografski zemlja je već uništena, a gospodarstvo suočeno uz najveće stope poreza u EU, najgorim i naglomaznijim javnim sektorom i birokracijom sada se suočava i s kroničnim nedostatkom radne snage!

U Hrvatskoj malo tko uopće želi i ostati nakon godina krize, te neprekidnim političkim cirkusom koji je od Države učinio mjesto gdje nema pravne i financijske sigurnosti.

Posljedica jest sve manje obučenih i sposobnih radnika na tržištu! Zbog nesređenog pravosuđa, niskih plaća, loših uvjeta rada, probleme su već drugu godinu zaredom osjetili ugostitelji i turizam, a sada transport, građevinski sektor i mnoge druge grane gospodarstva.

Hrvatska hrli prema dnu brzinom ekspresnog vlaka, dok se političke elite i mediji natječu u prelivanju iz šupljeg u prazno bez ikakve odlučnosti da se ključne reforme zaista provedu, zaustavi sveopća korupcija u javnom sektoru i nepotizam, koji gomila nesposobne i nestručne osobe u tom istom sektoru, a koje samo gutaju proračunski novac poreznih obveznika i ništa drugo!

U Kutini također je zamjetno kako u mnogim granama gospodarstva nedostaje stručnih kadrova, ali i kvalificiranih radnika. Projekti energetske učinkovitosti se provode u većem omjeru nego ikada, ali kao što imamo prilike vidjeti, unatoč novcu koji postoji, kasni se.

Ne zbog gradskih vlasti…ali sigurno zbog sveopćeg kaosa u zemlji i kroničnom nedostataku kvalitetnih radnika koji masovno napuštaju zemlju tražeći vrednovanje svog rada i vještina, plaće dostatne za život dostojan čovjeka, socijalnu sigurnost, pravne okvire, kakve Hrvatska više nema….i što “običnom” građaninu ne nudi!

 

One thought on “KUTINA:ENERGETSKA OBNOVA VRTIĆA I ŠKOLA U KUTINI U PUNOM ZAMAHU..NO RADOVI KASNE, ISTA STVAR DILJEM ZEMLJE, RADNE SNAGE SVE VIŠE NEDOSTAJE, A IZ ZEMLJE BJEŽI TKO GOD STIGNE!!!!

  1. nema radne snage jer su mizerno plaćeni i izrabljivani. To je cijela istina. Da su pošteno plaćeni ne bi bježali van. Nek ostanu samo partijaši i njihovi simpatizeri. Šta sad kukaju da nema radne snage..biti će je još manje…to je naša demokracija i pravna država

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s