KUTINA: PROMJENA U GRADSKOM VIJEĆU , ODLAZI DAMIR PETRAVIĆ!

 

Tužna vijest za onih 0,000002% kutinčana koji prate live stream (prijenos) sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine. Naime kako doznajemo iz pouzdanih izvora, od sutra u klupama kutinskog parlamenta neće više biti dugogodišnjeg gradskog vijećnika i osebujnog lokalnog političara Damira Petravića, trenutno iz stranke BM 365!
Petravića je na njegovom vijećničkom mjestu najvjerojatnije zamjeniti član stranke koji se ranije nije bavio politikom, a inače je poduzetnik, tako da će mu ovo biti vatreno krštenje u ulozi vijećnika!
Damir Petravić svoju političku karijeru započeo je još prije gotovo dva desetljeća u kutinskom HSS-u, tijekom mandata gradonačelnika Davora Žmegača, Petravić je bio poznat kao najglasniji i najveći protivnik tadašnjeg gradonačelnika. Usred mandata došlo je do njegovog razlaza s HSS-om kojim upravlja vječni prvi čovjek kutinskog ogranka te stranke, Željko Lenart. Petravić je stranku napustio sa svojim sljedbenicima pompozno uz tiskovnu konferenciju!
Ostatak mandata , ovaj profesor matematike u kutinskoj gimnaziji , cijenjen među učenicima, nastavio je kao nezavisni u tandemu s kolegom Z.Bosakom! Lokalne izbore 2009, deklarirani demokršćanin Petravić dočekao je ni manje ni više nego kao kandidat SDP-ove koalicije za gradonačelnika Kutine!!!!
U tim izborima Petravića je Žmegač doslovno “pomeo” pobjedivši s čak 70% glasova! Međutim Petravić i dalje ostaje u vijeću i dalje kao nezavisni vijećnik! Negdje godinu dana prije lokalnih izbora Petravić međutim oblači svoj drugi po redu stranački dres, od zelenog, stigao je do narančastog, postao je član HNS-a koji je predvodio Ivan Nekvapil, tada zamjenik SMŽ županice!
Na izbore 2013-te HNS ulazi kao koalicijski partner SDP-a Andrije Rudića , te ulazi u pobjedničku koaliciju ,a naš junak uspjeva postati prvi, a čini se i zadnji profesionalni, plaćeni zamjenik gradonačelnika!!!! Tijekom mandata bavi se problemom Malog Lošinja, međutim unatoč zaista velikom trudu, gordijski čvor Malog Lošinja ni Petravić nije uspio rješiti..
No zato se opet rješio stranke preko koje je dospio ovaj puta u stolicu palćenog dogradonačelnika, pa je napustio HNS, te se priključio stranci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića! Ostvario mu se i jedan san, postao je predsjednik kutinskog ogranka te stranke.
Nakon poraza na izborima SDP-ove koalicije , Petravić se nije lako nosio s tim porazm, pa je mada potpuno neovlašten za to, prijavio nadležnom sudu rezultate izbora kao nevažeće na pojedinim mjestima , mada je izborni poraz priznao  sam Andrija Rudić (SDP), koji je jedini i bio ovlašten obratiti se s pritužbom istom sudu.
Petravić je tako napravio iz inata štetu građanima, jer se morala čekati unaprijed znana odluka suda s obzirom da je pritužbu poslala za to neovlaštena osoba, pa se mjesec dana kasnilo s konstituiranjem vijeća, ustoličenjem novog gradonačelnika i početkom rada nove gradske vlasti!
Petravić je, prirodno , zadržao mjesto u vjeću koje je stekao kao i uvijek preko neke koalicije, te je nastavio svoj rad. Posljednjih mjeseci, međutim Petravić je ostao posve usamljen u svojim poznatim, teatralnim izlaganjima u Gradskom vijeću, svađama s gradonačelnikom i uobičajenom za njega folkloru na sjednicama.
SDP je kao oporba i kao stranka doslovno propao..i nevidljiv je.. većina koju ima Zlatko Babić (HDZ) je i više nego dovoljna za donošenje odluka i tako… Petravić je ostao tek usamljena figura ovog puta u ulozi oporbe , kao mnogo puta ranije… izazov je nestao, a mnogi kažu i politički sumrak se nadvio nad glavu Damira Petravića..
Njegov izlazak iz Gradskog vijeća, ujedno bi mogao biti konac njegove političke karijere bez njegove istinske želje za tim.Jednostavno su okolnosti takve da manevarskog prostora za dalje političke poteze nema!
Bilo kako bilo, sjednice će bez njega sigurno biti manje dinamične i dosadnije , jedino će gradonačelnik i vladajući sačuvati pokoju obojenu vlas i živce koje im je Petravić znao dizati..kako sada, tako od početka bavljenja politikom. Nedosanjani san , mjesto gradonačelnika , ili neka druga moćna politička fotelja.. profesoru Petraviću tako je danas dalje nego ikada.
Kutinski gimnazijalci će ovim potezom Damira Petravića pak sigurno profitirati, jer je baš Petravić po mišljenju mnogih odličan profesor omiljen među učenicima, a sada će se moći posvetiti u cjelini svom poslu….mada… politika je vrlo ljepljiva nematerijalna tvar i jednom kada se zalijepite..teško se odlijepiti od nje … 🙂
Uglavnom, na koncu poželimo Damiru Petraviću puno zdravlja i uspjeha, ali u prosvjeti!

 

One thought on “KUTINA: PROMJENA U GRADSKOM VIJEĆU , ODLAZI DAMIR PETRAVIĆ!

  1. Evo izvod sa Vijeća Popovače, pošto je jako isplativo ulagati u groblje nego u odmaralište “Vijećnici Grada Popovače na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donijeli su i Odluku o izboru ponuditelja u predmetu prodaje nekretnina u k.o. Mali Lošinj. Na javni Natječaj za prodaju nekadašnjeg Odmarališta Petrokemije u Malom Lošinju pristigle su dvije ponude među kojima je viša ona tvrtke FIL-ADRIA TURIST d.o.o., iz Zagreba u iznosu od 14.120.000,00 kuna. „Tri jedinice lokane samouprave, Kutina, Velika Ludina i Popovača su u kontinuitetu dogovarale prodaju Malog Lošinja i to je jedini način da se ta nekretnina privede svrsi i da ne stoji ovako neiskorištena”- naglasio je gradonačelnik te dodao kako će dio sredstava ostvarenih od prodaje ove nekretnine koja pripadaju Popovači sukladno udjelima u suvlasništvu, oko tri milijuna kuna, Grad usmjeriti u kupnju zemljišta za proširenje groblja Popovača, Moslavačka Slatina te dio nekretnina vezanih za Zonu Mišička.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s