OSVRT: ZBOG VAS SU KUĆE PRAZNE, A POLJA OBRASLA U ŠIKARE…..

 

Nasljeđe domaćeg političkog , pravnog i ideološkog sustava, kako drugdje u zemlji..barem većini tako i Kutini jesu; prazne ulice, sve manje stanovnika..demoralizirano društvo, korupcija i političko pogodovanje. Ne odlaze ljudi iz Kutine i drugih gradova samo zbog boljih plaća i materijalne sigurnosti u tim gradovima i sredinama! Odlaze zbog vas, dojučerašnjih susjeda, a danas “političara”, vaše grabeži, nemorala, neznanja, nezainteresiranosti za čovjeka koji ovdje živi i radi…

Ne odlazi se u tuđinu na način da bi se to nazivalo od raznih lokalnih pripadnika “srednje klase” nastale na zasadama komunističkog nasljeđa, kukavičlukom! Treba hrabrosti napustiti svoj dom, svoje prijatelje i rodbinu, ljude s kojma ste odrasli, ulice kojima poznajete svaku pukotinu, mjesta koja vas vežu nasljeđem, sjećanjima….te otići u tuđinu!

No treba razumjeti ljude koji odlaze, a kojih je sve više! Ovdje nema pravne sigurnosti za običnog čovjeka, nema funkcionalnog pravosuđa i to se vidi danomice, ne samo na primjerima Sanadera, Horvatičića, Todorića, Mamića i ostalih glasovitih “faca”, već i na lokalnim primjerima, Sokola, Rudića, te niza sličnih… Nema ni kazne, nema ni odgovornosti..nema posljedica za loše postupke, nezakonje koje provode lokalni i državni političari svih boja.

Policija u ovoj zemlji je sputana, ona mora provoditi zakone, koji su nakaradni i koje su napisali političari i političke skupine kako bi sami sebe zaštitili od kazne.. policija je sputana takvim zakonima.. Sudovi su kao i pravosuđe u cjelini, takvi  su da gorih unutar EU jednostavno NEMA!

Ovdje je danas teško biti domoljub i Hrvat, lakše je biti onaj koji ovu državu mrzi, jer paradoksalno, takve ista ta Država pravno i svakako drugačije štiti.. i što nam se nameće kada godinama gledamo ovakav sunovrat zdravog razuma i logike???

Nameće nam se misao kako ovo zapravo i nije naša Država, ovo nije Hrvatska kakvom su ju sanjali oni koji su ginuli u rovovima , oni koji su dali krv za njenu slobodu.. a u konačnici nema ni slobode, imamo sustavno zatiranje nacionalnih interesa i ponosa, nametanje liberlizama , potpunu demografsku katastrofu, pražnjenje gradova i sela….. devastaciju naroda u cjelini!

I zašto bi onda netko zamjerio nekome tko želi svoju djecu i sebe spasiti ovakvog kaosa kakav danas čini  bit ove i ovakve Države? Pobjeći od grabljivih kandži nezasitne  i predimenzionirane političke i javne mašinerije???

Živjeti u tuđini, no mirno piti kavu poslie posla, bez straha , mrkih pogleda…anksioznosti od koje pati sve više siromašnih , obespravljenih i opljačkanih građana Hrvatske….i Kutine!!! Bolji li je to izbor? Da! Treba li biti tako? Ne! Tko to može promjeniti? Politika ne, ali narod da… ukoliko se probudi iz inducirane kome i shvati da su političke elite i stranke djeca istog sustava zla!

Kuće su prazne, kuće su obrasle u bršljan, kupinu i korov..polja su zarasla u šikaru, ulice su puste… zbog vas, lokalni i drugi političari, analitičari, medijski magovi, pravnici, sudci, javni bilježnici, direktori u javnih poduzećima i ustanovama, zbog vas je ova država sve praznija, a  narod sve tužniji i maloborojniji, ne zbog međunarodne urote, zbog Srbije, Europske unije, Amerike , ili Rusije… zbog vas, drugovi! Jer jeste bili i ostali drugovi, ideološki možda prebojeni i prelakirani, ali genetski neizmjenjeni!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s