KUTINA: OBILJEŽEN DAN STRADAVANJA PRVE CIVLINE ŽRTVE U DOMOVINSKOM RATU U KUTINI PRILIKOM RAKETIRANJA GRADA 1991. GODINE!

 

 

Na današnji dan sada već daleke 1991. godine dogodilo se raketiranje Kutine tijekom Domovinskog rat prilikom kojega je na mjestu tadašnje gradske tržnice (danas Trg Franje Tuđmana) poginula prva civilna žrtva u našem gradu tijekom rata. Na tadašnjoj tržnici je od posljedica zračnog napada i raketiranja poginuo Nikola Perić.

Od prošle godine na prijedlog Odbora za branitelje ovaj se dan obilježava . Gradonačelnik Kutine Z.Babić u nazočnosti obitelji Perić, te zamjenika gradonačelnika Damira Markuša i pročelnika I.Crnca upalio je u sjećanje na prvu civilnu žrtvu u Domovinskom ratu na području Grada Kutine lampion, te prigodnim govorom u Maloj dvorani osnovne škole Vladimir Vidrić (također oštećenoj tijekom raketiranja), podsjetio na nemile događaje tijekom rata!

Povijest Kutine tijekom Domovinskog rata danas je , posebno mlađim generacijama relativno slabo poznata, no treba ju stoga promovirati. Uz dva raketiranja Kutine tijekom rata, Kutina je imala i brojne žrtve među svojim braniteljima koji su sudjelovali na gotovo svim ratištma , od Vukovara do Dubrovnika, a Kutina je također bila mjesto gdje su se nalazile brojne snage koje su sudjelovale u ratnim djelovanjima na zapadnoslavonskom bojištu!

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s