KUTINA: 4. STUDENI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA KUTINE!

 

 

Svim sudionicima Domovinskog rata, našim sugrađankama i sugrađanima, braniteljima, čestitamo ovim putem njihov dan Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine, 4. studeni! Naši su branitelji sudjelovali na svim bojištima tijekom Domovinskog rata, od Vukovara do Dubrovnika, a mnogi su ostavili svoje živote na oltaru domovine , ili zdravlje za slobodnu Hrvatsku!

Ove godine koordinacija udruga branitelja i sami branitelji organizirali su svečanost povodom njihova dana, polaganjem vijenaca na gradskom groblju, Svetom Misom u našoj župnoj crkvi Marije Snježne, prigodnim programom, predstavom u POU Kutina, te druženjem u Parku 56. sasmostalne bojne u Kutini!

Sjećamo se i danas naših sugrađana, očeva, sinova, naših prijatelja iz školskih klupa, radnika , seljaka, koji su uzeli oružje u ruke i rasuli se po svim bojištima u obrani naše napadnute Domovine.. Višestruko jači neprijatelj, poražen je, a okupirani dijelovi zemlje oslobođeni, prvo oslobođeno selo u Hrvatskoj, Bujavica djelo je između ostalog i hrabrih kutinskih branitelja.

STOGA IM JOŠ JEDNOM ČESTITAMO NJIHOV DAN, 4. STUDENI!

Sjajnu arhivu iz vremena Domovinkog rata možete pogledati i na Fb stranici posvećenoj Domovinskom ratu u našem kraju i ostatku Hrvatske, te kutinskoj 56. samostalnoj bojni, na sljedećoj poveznici:

 

3 thoughts on “KUTINA: 4. STUDENI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA KUTINE!

  1. Neka me netko podsjeti, povodom kojeg događaja iz Domovinskog rata je 4. studeni prihvaćen od braniteljskih udruga kao Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine? Unaprijed se zahvaljujem.

  2. Vidim da gotovo nitko ne zna odgovor na ovo pitanje, a oni koji znaju, koji su sudjelovali u toj raboti, pokazuju strah ili sram od javnosti i od braniteljske populacije Grada Kutine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s