KUTINA; UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA OŠTRO O SKOROM POSKUPLJENJU USLUGA EKO MOSLAVINE; POSKUPLJENJE I DO 100%!!!!!??

 

 

O NAJAVAMA DOSAD NAJVEĆEG , POJEDINAČNOG UDARCA PO DŽEPOVIMA GRAĐANA KUTINE, A KOJI JE UPUĆEN IZ SMJERA EKO MOSLAVINE, VEZANO UZ NOVE CIJENE ODVOZA I PRIKUPLJANJA OTPADA OGLASILA SE I UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA IZ KUTINE!

Objava UZP Kutina:

POSKUPLJENJE ODVOZA OTPADA I DO 100%!

Savjet potrošača javnih usluga (SPJU) Grada Kutine
nedavno je većinom glasova odbio najnovilji prijedlog
poduzeća Eko Moslavina d.o.o. novog cjenika usluga odvoza otpada, koji bi se imao primjenjivati od 1. siječnja 2019. god. Iako predlagatelj tvrdi da se radi o poskupljenju od nekih 19% u prosjeku, lako se izračuna da će nove cijene biti 75-100% veće u odnosu na one prije 1. lipnja 2018. god.

Budući da je ovakav cjenik već u javnom opticaju, u vidu letka podijeljenog potrošačima, zaključujemo da je on gotova stvar te da je odobren od strane Gradonačelnika. Dakle, ni sva zalaganja i argumentacije UZP-a Kutina, niti većinski stavovi samog SPJU Grada Kutine, nemaju utjecaja na odluke gradskih čelnika, koji u pravilu odobravaju poskupljenja kako ih predlažu direktori javnih gradskih poduzeća, pod ‘dežurnim’ argumentom ‘potrebe za osiguranjem održivosti njihovog poslovanja’.

Stoga i ne čudi što upravo Kutina prednjači u ‘drančenju’ svojih građana visokim cijenama javnih usluga! Dovoljno je samo usporediti strukturu i iznose cijena vodnih usluga, kao i usluga zbrinjavanja komunalnog otpada i sl. s onima u okruženju. A o socijalnoj neosjetljivosti prema vlastitim građanima da i ne govorimo!

Jedino čega se čelni ljudi Grada drže ‘kao pijan plota’ jest zakonska odredba da mišljenje savjetodavnog tijela nije obvezujuće za tijela koja donose odluke, tako da se s pravom postavlja pitanje smisla i svrhe postojanja SPJU Grada Kutine!

 

VIŠE NA:

UZP KUTINA:

http://uzp-kutina.hr/nova/index.php

2 thoughts on “KUTINA; UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA OŠTRO O SKOROM POSKUPLJENJU USLUGA EKO MOSLAVINE; POSKUPLJENJE I DO 100%!!!!!??

  1. Gđa direktorica je na vrijeme skužila da kao “Direktorica” (tako se ponašaju i udrugim tvrtkama lokalnim / državnim) ne može pogiješiti, nije ona postavljena da racionalno gospodari i stvara dodanu vrijednost, nego da bude naklonjena i poslušna vladajućima, ona ima iskustvo što se desi ako plivaš protiv struje. Zato sad sigurno neće pogriješiti.
    A narod / građani najsigurnije platiše. Demagogija je naših političara savršena, oni organiziraju prijeme, skupove, kojekakva otvaranja ovog ili onog, pokušajte pratiti tko dolazi i slika se na tim okupljanjima, uvijek isti likovi u 90 % slučajeva.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s