KUTINA/AFERA MEDIJSKA OBMANA DRUGI DIO:LAGODNO “SURFANJE DRUŠTVENOM MREŽOM” S PLAĆOM U PODUZEĆU U SUVLASNIŠTVU GRAĐANA KUTINE!!!!!

 

 

O aferi mediji iza koje stoji odgovorna osoba, direktor lokalnog radija i lista kao osoba koja dopušta nezakonito ponašanje svojega zaposlenika, te zaposlenik poznat kao N.B. nastavljamo govoriti.

Osim što je navedeni novinar doslovno prevario građane Kutine tijekom SDP-ove koalicije koju je predvodio njegov prijatelj A.Rudć, bivši čelnik sdp-a i gradonačelnik, na način da je fb stranicu koja se predstavljala sastavnicom gradskog službenog web portala kutina.hr,  otuđio i prisvojio nakon izbora, činio je i čini i to kao zaposlenik radio Moslavine i moslavačkog lista, sljedeće stvari:

Tijekom radnog vremena radi , objavljuje članke i angažiran je prvenstveno u svrhu razvoja svoje FB stranice “kutinainfo”, čiji je administrator i urednik. Čini to na način da mu je na raspolaganju oprema, radno vrijeme i informacije matične medijske kuće u kojoj je zaposlen , a koja je u suvlasništvu Grada Kutine, te  iz koje dobija i plaću djelom iz džepova poreznih obveznika.

Istovremeno se predstavlja na terenu kao djelatnik moslavackog lista i radija. Time uz znanje odgovorne osobe u tom poduzeću, I.Gracakovica, krši pravilnik o radu, zakone o radu i druge pravne norme, ali i kodeks novinarskog posla.

N.B., se predstavlja duži niz godina u Kutini kao “renomirani” novinar, no istina je da nema VSS, niti potrebnu školsku spremu, već srednju školu! Na lokalni radio došao je na način da ga je ondje kao svog prijatelja preporučio ni manje , ni više već upravo bivši  sdp-ov gradonačelnik A.Rudić!

Dotični uz to dok je bio administrator službene gradske web stranice Kutina.hr, u tekstove na službenoj gradskoj stranici postavlja uporno poveznice (linkove) na svoje privatne FB stranice. Nakon što mu je konačno uskraćena mogućnost zloporabe javnog gradskog medijskog online prostora, nastavlja to činiti na isti način, no koristeći službeni web portal moslavačkog lista, gdje počinje ponovo ubacivati poveznice na svoju privatnu Fb stranicu kutinaninfo! Naravno odgovorna osoba za sadržaj web stranice Moslavačkog lista, jest direktor Ivan Gracakovic, kao što stoji i u impressumu, dakle ovo se događa uz njegovo znanje i odgovoran je za zloporabu od strane N.Blazekovica, ili stoji iza toga!?

Tijekom mandata sdp-ova tadašnjeg čelnika i gradonačelnika A.Rudića, N.B., na taren se vozio nerijekto u službenom gradskom automobilu skupa sa tadašnjim gradonačelnikom Rudićem, predsjendikom G.V.-a Bojićem i drugim sdp-ovim političarima!

Bio je angažiran i plaćen iz portfelja Eko Moslavine kako bi propagirao bivšeg direktora S.Sokola medijski i uređivao web, odnosno Fb stranice te javne tvrtke, za te usluge plaćeno mu je nekoliko desetaka tisuća kuna! I danas na Fb stranici stoje video klipovi, hvalospjevi bivšeg direktora Sokola, koji je predmet kaznenih prijava i protiv kojega se vode istražnje radnje, a sav taj  navedene stranice i sadržaj autorsko je djelo N.B.-a i nevjerojatno … i DANAS ONDJE SVE STOJI!!!!!

Blazekovic nije bio angažiran i plaćen tijekom mandata sdp-ove vlasti u Kutini, samo u Eko Moslavini, bio je postavljen za “urednika” i admistratora službenog gradskog web-a, zatim, je bio angažiran u KSK, javnoj gradskoj tvrtki tijekom direktorovanja njome sdp-ovke M.Vukelić, s kojom je bio i ostao blizak prijatelj!

Tijekom bivše gradske vlasti, poznati su ispadi bijesa na tiskovnim konferencijama tadašnje oporbe, prijetnje prema pojedinim novinarima i neisotmišljenicima tadašnjeg režma, zatim slanje uznemirujućih poruka našim čitateljima, nedavno je imao ispade bijesa u zgradi gradske uprave gdje je prijetio kako će on “srušiti ovu vlast”, te je uznemirio i derao se na jednu zaposlenicu! Pored jedne osnovne škole napao je ljetos verbalno žensku osobu jer mu je smetalo što nosi navijačku majicu hrvatske nogometne reprezentacije s natpisom “U boj, u boj za narod svoj”, tijekom posljednjih izbora napao je sudionike na predstavljanju jedne političke opcije verbalno i umalo je došlo do fizičkog sukoba u režiji dotičnog novinara, jer mu je zasmetalo što je jedna osoba prigovorila da se ne piše “prvi maj”, već “prvi svibanj”!!!

I danas koristi svakodnevno svoje radno vrijeme kao zaposlenik lokalne medijske kuće koju kroz proračunske dotacije plaćaju posredno i svi građani Kutine, kako bi djelovao privatno, te radio za svoju FB stranicu, a koja ju je upravo on, skupa s bivšim gradonačelnikom predstavljao sve do konca prošlih izbora kao gradsku službenu stranicu na društvenoj mreži!!!??

Tko ovo sve dozvoljava godinama u Kutini? Što se čini da se medijska scena u Kutini, barem ona naslonjena na javni novac i u suvlasništvu grada, dakle građana, jer osobe iz političke vlasti predstavnici su građana i ništa više, očisti , pročisti i postane transparentna? Ništa! No tako neće ostati. Govoriti ćemo o nevjerojatnom načinu zloupotrebe javnog medijskog prostora i u osobne , ideološke i političke svrhe pojedinaca, dok god se ne reagira sukladno Zakonima, pravilu struke i pravilnicima o radu!

Kutinsku javnu, medijsku scenu, tako bez problema zlorabi jedna osoba koja sebe zove novinarom, mirno prima plaću iz poduzeća koje je u suvlasništvu građana Kutine, a zapravo provodi dane, noći i sate, uređujući zapravo svoju privatnu FB stranicu na toj društvenoj mreži, sve uz znanje odgovorne osobe i svog nadređenog , obmanjujući tako javnost i građane, služeći se perfidnim metodama prekrajanja javnog mijenja, a krijući se iza novinarskog poziva, kojemu po svemu sudeći nije dorastao i sramoti ovu profesiju i zanat!

Sve ovo može se ukoliko postoji politička, profesionalna, javna volja, provjeriti bez ikakvih problema!

NASTAVITI ĆE SE…

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s