KOMENTARI ČITATELJA: MOŽETE VI OD NEKOG OTIĆI, ALI NEĆE ONO OD VAS…

ODLUČILI SMO PODJELITI S NAŠIM ČITATELJIMA NAJBOLJE KOMENTARE ISTIH TIH ČITATELJA, OD KOJIH SU NEKI, KAO VAŠA PROMIŠLJANJA VRIJEDNI ČITANJA… EVO ŠTO NAM O PROBLEMATICI ISELJAVANJA I NEDOSTATKA RADNIH MJESTA U ZEMLJI KAŽE ANTONIO:
“Ima izreka koja kaže, otprilike – možete Vi od nekog ili nečeg otići, ali neće ono od Vas …., pitam se do kada ćemo čekati da nam netko nešto udijeli, potpora za ovo ili poticaj za neznam što ne, tako unedogled. Bilo bi zanimljivo dobiti podatak dli su ta dodjeljena sredstva utrošena za to što su namijenjena, ako nisu dali su vraćena .. itd.
Zašto država ne krene u reforme koje su učinkovite, na pr.: ako poljoprivrednik nešto proizvede da mu osigura nekakavu zaštitu od uvoza iste takve nekvalitetnije i naravno jeftinije robe, druge države štite svoje građane. Zatim da ne školujemo na račun svih nas kadar koji nemože i neće raditi tu doma, jer nema posla i iz nekih drugih razloga,.
Ako ja želim školovat se (studirati) za nešto, a to nešto 99 % neznam di ću i hoću li imati di raditi, najnormalinije bi bi bilo da tu svoju želju sam platim, ako nemam sponzora.
Naše institucije, privatna poduzeća svako malo jadikuju da nema stručni radnika na tržištu rada, a zašto ih nema ili kad će ih biti.
Biti će kad te iste tvrtke budu stipendirale obrazovanje kadar koji trebaju, po završetku im osiguraju di će raditi, ako neće neka vrate troškove od školovanja, kada ih budu platili adekvatno njihovu radu, jednom riječju sami moraju se pobrinuti i tad tražiti potporu i zaštitu.
Nažalost onaj bivši socijalistički režima nije otišao od nas, mada smo iz njega kao izašli, e on je još duboko ukorjenjen u nama.”
Antonio

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s