KUTINA:IVAN BRANKO IMROVIĆ, AKADEMSKI SLIKAR, KIPAR, CRTAČ I UMJETNIK IZ POPOVAČE DAROVAO 145 RADOVA MUZEJU MOSLAVINE!!!!

 
 
Galeriji Muzeja Moslavine, odnosno istoimenom muzeju 145 svojih radova darovao je akademski kipar i crtač iz Popovače Ivan Branko Imrović! Imrović je kiparstvo diplomirao 1983 godine u klasi prof. Ivana Sabolića!
 
O ovom iznimnom događaju za Muzej Moslavinu i kulturnu baštinu muzeja piše službeni gradski portal http://www.kutina.hr”, prenosimo članak u cijelosti:
 
“U Galeriji Muzeja Moslavine, uz Dan grada održana je izložba doniranih djela autora Ivana Branka Imrovića, akademskog kipara i crtača iz Popovače.Ivan Branko Imrović rođen je u Popovači, a po završenoj školi Primijenjene umjetnosti u Zagrebu upisuje Akademiji likovnih umjetnosti. Diplomirao je kiparstvo 1983. u klasi prof. Ivana Sabolića.
 
Imrović od 1986. godine djeluje kao samostalni umjetnik, a 1992. postaje prof. u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu gdje i danas predaje. Stotinjak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu svjedoče njegovu radu i talentu koji je Kutinčanima već poznat. Naime Imrović je uz ostalo i autor Vile kutinske, kipa koji je svojevrsno obilježje Grada Kutine.Ivan Branko Imrović kutinskom Muzeju Moslavine donirao je 145 svojih djela čime je postao jedan od najznačajnijih donatora svojih djela Galerijskom odjelu Muzeja Moslavine.Izložbi doniranih djela Ivana Branka Imrovića sinoć je u Galeriji Muzeja Moslavine prethodila uvodna riječ i zahvala ravnateljice Muzeja Moslavine, Jasmine Uroda Kutlić na ovoj značajnoj donaciji.O autorskim djelima ovog umjetnika s naših prostora govorio je pov. umjetnosti Mladen Mitar, navodeći cikluse i motive stvaranja Ivana Branka Imrovića čiji rad i djelo kustos kutinske Galerije izuzetno cijeni. Darovani crteži izdvojeni su iz bogatog Imrovićevog opusa,a sadrže razne motive Crtačev dnevnik, Modeliranje mora, Erotika, Crteži u boci, Modeliranje prirode, Vila…
 
«Imrovićevom donacijom Galerijski odjel dobio je bogat i respektabilan sadržaj koji je najavio smjer fundusa u pravcu dominantne tehnike crteža. U Imrovićevim crtežima zbilja nije vidljiva, već je sakrivena ispod, kao platno ispod boje», rekao je prof. Mitar dodajući kako cijeli kiparski opus Imrovića počiva na crtežu koji je ishodište njegova stvaranja.Autoru je na vrijednoj donaciji zahvalio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji je tom prigodom rekao da će kutinska Galerija biti bogatija za čitav niz umjetničkih djela koja će ostati trajno pohranjena u Muzeju u središtu Moslavine, odakle dolazi i sam autor.”
 
Stoji u članku Kutina.hr, službenih gradskih web stranica!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s