KUTINA/PISMA GRAĐANA: KRITIKA NA KOMUNALNE USLUGE VEZANO UZ KOMUNALNI OTPAD I RAZVRSTAVANJE…TE CIJENU USLUGE

 

GRAĐANI NAM SE ČESTO OBRAĆAJU ZBOG RAZNIH PROBLEMA , A DANAS SMO ZAMOLJENI PRENIJETI OGORČENO PISMO ČITATELJICE NEZADOVOLJNE CIJENAMA I USLUGOM KOMUNALNOG PODUZEĆA.

Na žalost problemi su mnogi, ali čini se kako građane i dalje najviše muče povećane cijene odvoza komunalnog otpada, no i način razvrstavanja, kao i učestalost odvoza. Pismo prenosimo u cijelosti. Nadamo se da će s vremenom doći do rješenja problema i novi sustav zaživjeti na korist svima.

 

Moje misljenje kao gradjanke Kutine. Ako ste voljni objaviti ga u cjelosti.

Ovo je BEZOBRAZLUK i PLJACKA!
Za jedan odvoz smeca, papira i plastike dosao racun od 80 kn! Cijenu u dvije godine digli dvostruko a upola smanjili uslugu. Jos kada sam vidjela kupone za vrece … to je bio vrhunac! 😡😠 Svi imamo automobil i mozemo otici po vrece. A sto je sa limom i staklom? Tjeraju te da sortiras a nemas uvijete za to. Trebali bi to odvesti. A kuda? Kako?
S ovih 80 kn zanima me cije dzepove punimo.
Ne treba meni direktiva EU da bih sortirala otpad. To radim po svojoj savjesti 15 godina. No ako mi jeb… 1 kantu naplatite 80 kn onda hocu da mi osigurate kante za sortiranje a ne usr… kupone.
Sada ce jos vise biti sumaraka i vodotoka zatrpanih smecem.
Zanima me kako ce bakica od 80 godina odvesti staklo, plastiku, lim, tekstil i dr. u vase dvoriste. NIKAKO! Stavit ce to u tacke i otackati u prvi jarak.
FUJ! SRAMITE SE! No nemate vi gradski oci srama.
Zato, dragi sugradjani, ne budimo guske u magli! Reagirajmo dok jos mozemo. Jer za koji dan ce nam naplacivati svaki cm kubni ovog cistog zraka sto ga udahnemo. Ne dozvolimo da nam sastruzu jos malo ove koze sto je imamo na sebi jer morat cemo platiti i deponiranje toga.

Martina Lončarević

7 thoughts on “KUTINA/PISMA GRAĐANA: KRITIKA NA KOMUNALNE USLUGE VEZANO UZ KOMUNALNI OTPAD I RAZVRSTAVANJE…TE CIJENU USLUGE

 1. Evo narode, pred mjesec dana poslao sam ovaj upit na adresu Eko Moslavine, kao i na adrese naših načelnika i gradonačelnika. I što mislite? Da li sam dobio odgovor? Možda je mjesec dana premalo da se smisli suvisli odgovor na ovako komplicirano pitanje?

  ZDRAVKO HAS

  ned, 27. sij 11:25

  prima info, gradonacelnik, gradonacelnik, drazen.pavlovic1
  Poštovani gradonačelnici i načelniče općine!

  Na e-mail Eko-Moslavine poslao sam upit slijedećeg sadržaja, a smatram da bi i vi trebali biti o tome informirani:
  “Na stranicama Eko-Moslavine našao sam članak koji pobliže pojašnjava ugovornu kaznu za različite “prekršaje”. Najprije moram pohvaliti inicijativu da se otpad nastao u kućanstvima odvaja i prerađuje, a ne baca na smetište. No, imam jedno jednostavno pitanje koje se tiče “neodgovornog postupa s otpadom tako da uzrokuje pojavu neugode drugoj osobi rasipanjem, neugodnim mirisima i ugrožavanjem zdravlja” za čije kršenje je predviđena kazna od 500,00 kuna. Molim pojašnjenje kako je moguće odložiti otpad životinjskog porijekla (nastao nakon čišćenja ribe, lignji i slično) a da ne proizvede neugodne mirise u toplijim i vrelim danima, posebno sada u uvjetima kada se otpad odvozi jednom tjedno?
  Molim odgovor na ovu adresu, a smatram da bi o tome trebalo poučiti i “svekoliko pučanstvo” – potencijalne kažnjenike.
  Ovaj mail šaljem i gradonačelnicima Kutine i Popovače, kao i načelniku Općine Ludina, da oni pokušaju naći odgovor.

  S poštovanjem, Zdravko Has

 2. Dok drugi gradovi i sela imaju kante za razvrstavanje otpada nama se sada uskraćuju i jadne vreće. Zar mislite da je jedna vreća za plastiku dovoljna za četveročlano domaćinstvo??? Zar mislite da svi građani mogu pod radnim vremenom odvesti razvrstani otpad u reciklažno dvorište EKO Moslavine, jer po novome se iza 15 sati ne može dovesti jer nema nikoga. Kako može jedan Slavonski Brod za 8 odvoza smeća mjesečno( mješani otpad, plastika,staklo i metal – sve po 2 puta tjedno) za svega 70 kn poslovati? I to nije sve (kao u reklami), gradani imaju kantu za svaku vrstu otpada, jednom godišnje imaju pravo na besplatan dovoz kontejnera ( u koji mogu ubaciti veće količine glomaznog ili drugog otpada) pred kuću i odvoz istoga, te 2 puta godišnje odvoz glomaznog otpada. Jednom rječju, SRAM VAS MOŽE BITI, umjesto da smanjite cijene odvoza smeća jer niti imamo kante, niti odvozite metal i staklo, jednom mjesečno odvozite plastiku i papir, građani Vam razvrstavaju otpad vi poskupite za 100%
  Svašta bi mogao napisati, ali neću…jednom riječju NAJVEĆE SMEĆE STE VI koji ste sve to dozvolili da se radi u gradu

 3. Sramota, i jos povrh svega cak ima sa istom kolicinom odvoza razlika u racunu i preko 10kn. Kako je to moguce? Umjesto da stimuliraju smanjenje smeca oni to dobro naplate

 4. Vrli hdz-ovci na vlasti rakli ,ako bumo razvrstavali odpad imac cemo nize cijene odvoza,a sada kad se razvrstava odvozi se smanjuju (jer ljudi manje imaju smeca jer manje trose-besparica),a cijene digli duplo koje su to banditi-stare babe samci imaju jedva mjesecno jedan odvoz ,a placaju 85 kn od crkavice od penzije nepiju nejedu jedino placaju raznim uhljebima i glupim politickim neradnicima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s