KUTINA/SPECIJAL:BIVŠI SDP-OV GRADONAČELNIK GLAZBOM I MEDIJSKOM KAMPANJOM PRIKUPLJANJA NOVCA ZA VINILSKU PLOČU “PEGLA” NEGATIVNI PUBLICITET????

 

 

Ovih dana svjedoci smo jedne potpuno tragikomične medijske kampanje koja se , eto tiče i nas, kutinčana.

Naime bivši SDP-ov kutinski gradonačelnik pokrenuo je kampanju prikupljanja 30 tisuća kuna za izdavanje svog glazbenog albuma na vinilu. Spremno su se u tu kampanju, barem kao promotori , uključili i pojedini mediji. Jedan od njih je i  bizarna lokalna  FB stranica , koju vodi  simpatizer i veliki prijatelj lika i djela A.Rudića, lokalni novinar   “kutininfo”, ali, hvali se bivši gradonačelnik njegov projekt su popratili i mediji poput ljevici sklonog i presklonog Telegrama , DOP magazin, te lokalni Večernji list…

Naravno svi spomenuti mediji  u stilu tabloida usred sezone “kiselih krastavaca”,  usput su potpuno pristrano i “politički korektno”  “zaboravili” dodati priči i malo činjenica i argumenata,  ali i pozadine vezane uz ovu plemenitu akciju i pokušaj “glazbenog uzleta” bivšeg lokalnog političkog čelnika…

Naravno istina i pozadina se ne uklapaju u pokušaj “medijskog” glancanja jednog neuspješnog političara iza kojega su ostale mnogobrojne afere, ali i sudski procesi…

Pa počnimo o onome što su mediji koji , eto prate crowfunding kampanju glazbenika i kantautora  “promjenjenog života”  A.Rudića  “ZABORAVILI”  o nadolazećem junaku domaće glazbene scene i ljubitelju vinila kazati.

 SVE  UKAZUJE NA POKUŠAJ MEDIJSKOG I JAVNOG “PEGLANJA” NEGATIVNOG REJTINGA STEČENOG LOŠOM OSOBNOM POLITIKOM I VOĐENJEM GRADA UZ POMOĆ SVOJIH OSOBNIH PRIJATELJA U MEDIJIMA….

Prvo ćemo kazati kako je cijela priča daleko od toga da ju svrstamo u  samo “glazbeno-umjetničko, scenski” predložak, naime ona ima i namjeru da se jedan posrnuli političar koji je u politiku zalutao tražeći isključivo prostor za ispunjenje osobnih ciljeva i interesa, na ovaj način eksponira i “ispegla” iznimno negativan rejting u vlastitom gradu..ali i među onima koji su ga uistinu upoznali.

Ni Telegram, ni Večernji list, pa ni DOP magazin,  nisu spomenuli, pardon, zaboravili su, kako je nedavno isti taj glazbeni wunderkind nepravomoćno osuđen, na čini nam se Upravnom sudu, zbog malverzacija sa javnim novcem Grada Kutine tijekom svog mandata.. te malverzacije i zakonske nepravilnosti pronašla je..hm, Državna revizija.

A.Rudić je jedna od najdogovornijih osoba u Kutini, za ono što se događalo u tvrtki Eko Moslavina. Naime upravo je on doveo odnosno po riječima samog  bivšeg direktora S.Sokola “pozvao” istog iz mirovine da vodi javnu tvrtku koju je dotični doslovno gotovo uništio.

Osim političkih zapošljavanja sdp-ovaca i ostalih , vođenje tvrtke od strane Rudićeva direktora dovelo je do toga da je protiv dotičnog danas podignuta optužnica za teško kazneno djelo i štetu poduzeću od nekoliko milijuna kuna!!!???

Rudićev početak  djelovanja u “državnoj službi “, odnosno ulazak u politiku nije utemeljen na izbornim rezultatima, niti na glasovima birača, njega je naime “pozvala” kao i on nekoliko godina kasnije S.Sokola, bivša SDP-ova Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel za svog zamjenika!!!

Nakon dolaska na čelo Kutine, zaljubljenik u medije, nevladin sektor, aktivizam i prije svega glazbu, napravio je toliko toga lošega, da je postavio visoko granice i u političkom pogodovanju, nepotizmu, itd…

Gdje su god državne institucije “piknule” u rad gradskih vlasti pod vodstvom glazbenika A.Rudića našle su probleme, od sumnjivog i nezakonitog financiranja svojih političkih novina “Kutina naš grad”, angažiranja kojekavih agencija za potrebe osobne promocije, isplaćivanja nezakonitih naknada na plaće pojedinim zaposlenicima Gradske uprave, prekoračenja proračunske stavke za potrebe reprezentacije.. itd itd itd itd itd….

Naravno medijski “gerilski” rat protiv neistomišljenika, kolega novinara i tadašnje opozicije tijekom Rudićeva mandata ostao je u sjećanju mnogih građana, kroz javne klevete, nevjerojatnu mržnju, javno blaćenje i ponižavanje, te čak i lažne prijave, uzemiravanje i slično… Dio tog medijskog crvenog carstva nesposobnošću današnjih vlasti ostalo je na životu, pa ga sada Rudić koristi za svoje potrebe osobnog marketinga.. što bi drugo!??

JAVNO SE NAKON NEUSPJELE POLITIČKE KARIJERE I PORAZA NA IZBORIMA, PA POKUŠAJA S PODUZETNIŠTVOM, SVE SVODI NA MEDIJSKU KAMPANJU VEZANU UZ PROJEKT SKUPLJANJA NOVCA U VISINI DVIJE MJESEČNE PLAĆE TIJEKOM MANDATA GRADONAČELNIKA KUTINE???

I na koncu, skupljati javno 30 tisuća kuna za izdavanja albuma na vinilu??? Govori li to još nešto o samom Rudiću? Govori, naime iznos koji skuplja manji je od njegove dvije mjesečne plaće dok je bio dužnosnik, odnosno gradonačelnik Kutine! Dakle možda nema novca? No miriše ovo i na jednu karakternu osobinu bivšeg kutinskog čelnika, a tu su mnogi koji ga znaju upoznali vrlo dobro, uvijek , ali uvijek glazbenik Andrija je težio da mu netko treći financira njegove projekte, ako već ne može izravno javnim novcem, onda je u nuždi prihvatljivo i “javno žicanje” putem kampanje za prikupljanje novca za projekt…

U gradu koji je ostavio u mnogim problemima , društvu koje je  skupa sa svojim suradnicima, podjelio, ljude posvađao, te na koncu prvo radikalizirao, a nakon toga devastirao i uništio vlastitu stranku A.Rudić se okrenuo pokušajima povratka u javnost, na bilo koji način.. kroz osobni biznis koji je pokrenuo doživio je vidljiv neuspjeh, kroz političko djelovanje sramotni poraz sa svega nešto više od 100 glasova, pa je odlučio igrati na sentiment i glazbu, umjetnost i kreativnost… ali i to ne ide bez da mu netko drugi plati njegov projekt!!??

Usput će politički i osobni prijatelji, te mediji skloni lijevim aktivistima i političkim strujama, malo “pogurati” kampanju prikupljanja novaca za vinilsku ploču???

Koliko štete je ostavio svojim političkim angažmanom u Kutini sam Rudić, skupa sa svojom bivšom gradskom vladajućom koalicijom , moglo bi se izdati nekoliko stotina albuma i to na pozlaćenim vinilskim pločama… no “mediji” koji tako simpatično pišu o glazbenom projektu “bivšeg sdp-ova gradonačelnika” to , naravno ne zanima!!!

Ali zanima građane Kutine, koji se nisu naplesali tijekom Rudićeva i sdp-ova “dirigiranja” Kutinom i političkom simfonijom koju su tada svirali, a trebalo bi zanimati i nadamo se da zanima i “institucije pravne države”.. ako ništa prije izlaska vinila, autor ima već jednu nepravomoćnu presudu za štetu počinjenu Gradu Kutini….

Vjerujemo da će naši čitatelji pomoći… nekom potrebitom, nekom siromašnom, nekom djetetu, nekom gladnom i jadnom sugrađaninu, nekom projektu koji može nekome život učiniti sretnijim, jer takvih je mnogo… vinilske ploče neka autor financira sam.. naravno to bi značilo jednom u životu neki posao dovršiti na način da sam sudjeluješ od početka do kraja u njemu svojim vlastitim sredstvima i snagama…to se od Andrije znamo svi ne može očekivati… no uzmimo ipak tračak onoga ALI… ako mu je album “izmjenio život”, možda mu se dogodi i još koja promjena, kojom bi shvatio da je krajnje licemjerno ovo što danas čini.. zakonski, ok, posve “čisto”, no licemjerno nakon onoga što je građanima Kutine kroz  4 godine njegovog vođenja grada  donio “Vjetar u leđa” koji je u taj dio tjela puhao samo Andriji i njegovim suradnicima…. i nikome drugome…

 

One thought on “KUTINA/SPECIJAL:BIVŠI SDP-OV GRADONAČELNIK GLAZBOM I MEDIJSKOM KAMPANJOM PRIKUPLJANJA NOVCA ZA VINILSKU PLOČU “PEGLA” NEGATIVNI PUBLICITET????

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s