KUTINA: HOĆE LI SE GRADITI VELIKO SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE I “HOTEL” ZA LJUBIMCE U KUTINI!!???

 

Portal “gradonacelnik.hr”, osmišljen kako bi pratio aktivnosti lokalnih jedinica , odnosno gradonačelnika diljem zemlje, objavio je kako se u Kutini planira realizirati projekt skloništa  (azila) za smještaj životinja, a moguće i “hotela za životinje”!? Budući na području Sisačko-moslavačke županije nema dovoljno kapaciteta,  Grad Kutina će krenuti u izgradnju takvog objekta, portal piše kako su to poručili iz kutinske gradske uprave!

“‘U tijeku je izrada arhitektonsko urbanističkog rješenja izgradnje smještaja za životinje u Kutini s idejnim rješenjem pristupa do navedenog objekta u svrhu definiranja projekta s okvirnom procjenom troškova i traženje potencijalnih partnera na provedbi projekta’, poručili su nam iz Grada, ističući kako nakon izgradnje postoji i opcija za proširenje kapaciteta smještaja za ‘hotel za životinje’, u kojem bi vlasnici mogli ostaviti svoje ljubimce na čuvanju.” piše između ostalog “gradonačelnik.hr.

Navodi se i kako je u planu edukacija građana, putem 8000 letaka koji će sadržavati uputstva kako postupati s kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama. Doznajemo kako je nedavno održan i radni sastanak na kojemu su nazočili kutinski gradonačelnik Zlatko babić i savjetnik ministra Luka Oman, gdje se razgovaralo o potencijalnim rješenjima za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Sklonište bi se trebalo graditi izvan stambenih zona , južno od Industrijsko-logističke zone Grada Kutine, a koja još nije zaživjela (pored prvog dijela buduće obilaznice),  kako piše portal , za cijeli projekt tek treba izraditi urbanističko rješenje,  te niz dozvola i drugu “papirologiju”.

Pitamo se, hoće li ovo otvoriti i mogućnost da se nešto pokrene i oko naše nedavno objavljene priče o nepravedno zapostavljenom streljaštvu, sportu u kojemu kutinčani pobiru brojne medalje i uspjehe, a nemaju ni svoju streljanu u kojoj je trenutno sklonište za mačke lokalne udruge??

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s