KUTINA/SCENA: VRAĆA SE “MIKLEUŠKA FESTIVAL”, PARTIJANERI I ELEKTRONSKA GLAZBA NAKON 6 GODINA OPET U MOSLAVAČKOJ GORI!

 

 

Godinama nakon prekida zapravo kultnog open air festivala elektronske glazbe na jezeru Mikleuška u istoimenom sjevernom kutinskom naselju smještenom u samoj Moslavačkj gori, nema više ni jezera ni festivala. No priča danas nalikuje onoj o ptici Fenix .. nedavno je najavljena obnova ovog umjetnog jezerca, davnih 80-tih godina omiljenog mjesta za vikend odmor i roštiljanje “radničke klase”, nakon dogovora Hrvatski voda i Hrvatskih šuma…a čini se da se vraća i priča o festivalu Mikleuška.. zapravo ne čini se već  se zaista događa!

“Event” najavljen na društvenim mrežama “Mikleuška festival” dogoditi će se 17 kolovoza! Partijaneri se vraćaju u šume Moslavačke gore! Do konca ovog tjedna organizatori najavljuju informacije o izvođačima i pojedinosti o festivalu, a ulaznice po promotivnoj cijeni kreću u prodaju u Kutini, Sisku i Zagrebu od 29 srpnja do 4 kolovoza u limitiranoj količini od 300 komada!

Kutina je tijekom novije povijesti imala nekoliko izuzetno zanimljivih festivala u organizaciji raznih udruga i aktivista koji su privlačili ne samo domaće posjetitelje, već goste iz cijele zemlje, “Organizirani kaos” festival alternativne , punk i Hc glazbe, “Summer Session”, festival igre epskih uloga spojeno s open air rock koncertima, te “Mikleuška festival” elektronske glazbe.

“Organizirani kaos” se vratio i opstao, doduše u poprilično organiziranom i glazbeno više mainstream ruhu, Summer sessionu, se ne nazire povratak, dok se sada vraća i Mikleuška Festival za ljubitelje partijanja uz elektronsku glazbu.

Treba kazati kako se razni festivali, poglavito oni koji okupljaju ljubitelje raznih smjerova elektronske glazbe , trancea i drugih održavaju diljem Europe i donose veliki broj posjetitelja , ali i enormne zarade , te korist i samim gradovima i mjestima održavanja.

Veliki, međunarodno poznati festivali koji su na svim svjetskim kartama održavaju se primjerice ne na poznatim turističkim lokacijama, već praktički usred ničega poput Mađarske “Ozore”, ili festivala po Rumunjskoj, Poljskoj i drugdje. Hrvatska potencijal ima, a ovakvi festivali vrlo sporo  zauzimaju svoje mjesto na karti ukupne društvene , kulturne i glazbene ponude. Mikleuška Festival, zapravo je upravo dobar primjer nečega takvog u povojima ,  što su Mađari i drugi odavno shvatili i razvili skupa s britanskim i drugim organizatorima .

Informacije o Mikleuška Festivalu možete “čekirati” na sljedećoj poveznici:

https://www.facebook.com/events/667294927071119/

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s