KUTINA: KATASTROFALNO STANJE PROMETNICA POD UPRAVOM ŽUPANIJSKE UPRAVE ZA CESTE, LOŠE ODRŽAVANJE I KOMIČNE ZAKRPE!!!

NEKOLIKO LOPATA ASFALTA, TO JE ZA “ŽUC” TEKUĆE ODRŽAVANJE, BANKINE NE POSTOJE, NASIPAVANJE NA RAZINI AMATERA, NIZ PRIGOVORA GRAĐANA RASTE , A REAKCIJE I POBOLJŠANJA NEMA!!!! NAČIN NA KOJI “ŽUC” “ODRŽAVA” PROMETNICE NA PODRUČJU KUTINE, SRAMOTA JE I ISPOD JE SVAKE RAZINE STRUKE!
 
 
Građani najvećeg sjevernog prigradskog kutinskog naselja Kutinska Slatina, ali i sela u blizini već se duže vrijeme žale i negoduju zbog lošeg održavanja prometnice na tom dijelu. ŽUC, županijska uprava za ceste nerijetko loše održava prometnice, a posebno bankine koje se nasipavaju na način da šljunak svaka jača kiša ispere i nanosi na cestu, prometnica propada, loše se održavaju i putni kanali, a fotografije čitatelja o stanju ceste u samoj blizini D 45 i područne škole u Kutinskoj Slatini govore više od tisuću riječi!
 
Napukli kolnik, isprane bankine , uz to što nema ni nogostupa, sanira se na način koji je praktički tragikomičan, nekoliko lopata asfalta se doslovce “utaba” praktički nogama , automobili voze uz cestu, opasnost za pješake je svakodnevica, prašina i kamenje lete na sve strane, kažu mještani naselja Kutinska Slatina, Katoličke Čaire i Kutinice koje se nalaze na tom potezu.
 
Grad Kutina subvencionira održavanje županijskih cesta, no negodovanje radom ŽUC-a na kutinskom području sve se češće čuje. Županijske su prometnice na području Kutine, zapravo sramota za vlasnika, ali i građane. Sjetimo se samo nedavne sramote kada se održavanje tzv “duplih traka” u Kutini završilo na način da se čitava Kutina digla na noge, zbog loše izvedenih radova , te “hupsera”! Nezadovoljni građani ukazuju na nerad , bahatost i bezobrazluk ŽUC-a, koji u Kutini radove na održavanju cesta pod svojom ingerencijom obavlja ispod svakog kriterija i kvalitete!

 

One thought on “KUTINA: KATASTROFALNO STANJE PROMETNICA POD UPRAVOM ŽUPANIJSKE UPRAVE ZA CESTE, LOŠE ODRŽAVANJE I KOMIČNE ZAKRPE!!!

  1. Na žalost, nije to nikakva novost, samo primjera radi, u općini Popovača, oni su kao obnavljali lokalne ceste, po sistemu “prekrili je novim slojom asfalta”. Na mjestima su morali i dva sloja polagati (od autoputa prema groblju Osekovo), razišao se asfalt, a bankine su Bože te sačuvaj, kao da ih nema, rekli bi da su rađene pod vrhunskim stručnim nadzorom (ha…ha…) na mjestima razlika u visini ceste i bankine više od 20 cm pa se ti mimoiđi autima.
    rekao bih da je to i dobro s obzirom tko vodi, tko donosi odluke, po mojem vrlo upitna struktura upravljačkog dijela ŽUC-a, tj. onih koji kreiraju politiku rada istih, sve mi se čini da to kreira ambicizni “političar” RR .. a tko je on, bilo bi to pitanje za 1 kn.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s