KULTURA: TANJA RADMAN, ROĐENA U KUTINI, ODRASLA U POPOVAČI, ŽIVI U DUBROVNIKU, TE U SVOJE DVIJE KNJIGE STVARA ZAČUDNI BAJKOVITI FANTASY SVIJET…

 

 

Jeste li čuli za Tanju Radman? Uoči sutrašnjeg otvaranja gradske knjižnice za korisnike, donosimo jednu od naših priča o ljudima koji su porijeklom iz Kutine, ili Moslavine, a djeluju na raznim poljima! Tanja Radman je naime rođena kutinčlanka odrasla u Popovačia danas živi u Dubrovniku!

Ova mlada djevojka svoju je ljubav prema čitanju i pisanju pretočila u dva sjajna romana  i to fantasy žanra! “Kamena republika” njen prvijenac objavljen je u vlastitoj nakladi 2017. godine, a godinu dana kasnije objavljuje i nastavak  “Republika smrtnika”! Radi se o fantasy romanima s elemntima povijesti Dubrovnika, radnje smještene na autentične lokacije i stvarna mjesta koja čitatelj može obići i vidjeti!

Najava i “trailer ” prve knjige na prvu potiče zainteresiranost  potencijalnog čitatelja:

“Republika kamena, Tanje Radman, odličan je povijesno-fantastični roman koji donosi nevjerojatnu priču, i dok su mjesta navedena u knjizi zapravo stvarne lokacije, likovi su divna fikcijska bića spremna pokazati svoju snagu i prekinuti dugogodišnju sudbinu poniženog i pokorenog naroda. Isprepliće se ljubavna priča Kneza iz mladih dana koja završava izdajom i smrću, a samim tim saznajemo što je dovelo do toga da postane toliko bezosjećajan vladar. Ova napeta priča uvlači nas malo pomalo u tajni život čarobnjaka, brojne izazove koji ih čekaju, te snagu volje koju moraju uložiti kako bi stigli do cilja. Zaista zanimljiv roman koji radnjom uvelike podsjeća na serijal o čarobnjaku Harryu Potteru, uvodi nas u mističan svijet magije, na potpuno nov i neočekivan način.”

O mladoj spisateljici reportažu je 2018-te napravio i HTV, pa između ostaloga o njenim djelima piše:

“Mlada spisateljica Tanja Radman povijesne je činjenice ispreplela s magijom i zamislila romaneskni serijal u 5 knjiga. Prva, Republika kamena, već je objavljena, a druga, Republika smrtnika, upravo izlazi iz tiska.

U njima je Dubrovnik, grad kulisa sve većem broju povijesnih i fantasy filmova, konačno postao glavnim likom a njegova stvarna povijest ušla i u svijet fantastike.

Tako je, primjerice, slavni matematičar i fizičar i član Velikog vijeća Marin Getaldić, koji je prema legendi iz špilje zrcalima spaljivao mletačke brodove, u romanu postao čarobnjakom.”….

3 thoughts on “KULTURA: TANJA RADMAN, ROĐENA U KUTINI, ODRASLA U POPOVAČI, ŽIVI U DUBROVNIKU, TE U SVOJE DVIJE KNJIGE STVARA ZAČUDNI BAJKOVITI FANTASY SVIJET…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s