KUTINSKI KUTAK ZA ČITATELJE: REAKCIJA GRAĐANA, NOVI SPREMNICI ZA PAPIR I PLASTIKU, VELIKI POKLOPCI I MINIJATURNI OTVORI???

Građani nerijetko svojim komentarima i zapažanjima dobronamjerno kritiziraju mnogo toga što ih se životno tiče u našem gradu. Tako samo danas dobili u in box, naše mreže zanimljivu priču o novim “zelenim otocima” na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.

Stanovnici zgrada uz trg naime nezadovoljni su načinom izvedbe samih spremnika, a sudeći po fotografijama imaju za to i razloga. Naime kako stoji u njihovom javljanju ( podaci poznati redakciji), suočeni su potpuno nelogičnim problemom. Unatoč velikom poklopcu spremnika, kada isti otvore suočavaju se na spremniku za plastiku malenim otvorom promjera svega 20-tak cm???

Jedna čitateljica kaže, citiramo: “tri pitanje”; Kako polupraznu vrećicu od 40 litara s brižno odvojenom plastikom ubaciti kroz otvor od promjera 20 cm???Odgovor: nikakoPop…š i sve baciš u komunalni otpad!!!

Otišli smo i sami se uvjerili u istinitost navoda, na spremniku za plastiku zaista je nakon otvaranja poklopca otvor promjera svega 20-tak cm, dok je na spremniku za stari papir i kartonsku ambalažu otvor u obliku kvadrata, promjera 10 X 35 cm???

Znajući kako je ambalaža uglavnom veća od otvora , primjerice kartonske kutije od najobičnijih cipela, ili tenisica i druge obuće, kutije od kućanskih malenih aparata i drugo, pa čak i kartonske kutije, ili plastične od većih pakiranja hrane i drugih namirnica kakve redovito kupujemo u trgovačkim centrima, zaista se i mi pitamo kako to ubaciti kroz ovakve minijaturne otvore???

Kako ubaciti primjerice plastičnu ambalažu od “galona” od vode, sokova…i drugih tekućina, kakvih na tržištu ima posvuda?

Građani kažu; “uz sve ostalo, sada bismo još trebali i rezati, usitnjavati i prilagođavati otpad koji razvrstavamo sami, kako bismo isti uspjeli ubaciti u spremnike?

Kada razvrstamo otpad i spremimo ga u adekvatne vreće koje smo dobili od Eko Moslavine, tada još očito moramo komad po komad ručno vaditi i ubacivati u minijaturni otvor spremnika, jer drugačije neide??” pišu nam dana kutinčani , ogorčeni izvedbom spremnika za razvrstani otpad..

Zaista nesvakidašnji problem..no po onome što smo vidjeli na fotografijama, a uvjerili se i na terenu, zaista prisutan!

Nadajmo se da će nadležni uvažiti ovakve kritike građana vezane uz navedene spremnike.

S obzirom da spremici imaju poklopce, zaključani su, zaista ne vidimo razlog da i otvori za ubacivanje otpada ne budu veći i tako olakšaju odlaganje građanima!

One thought on “KUTINSKI KUTAK ZA ČITATELJE: REAKCIJA GRAĐANA, NOVI SPREMNICI ZA PAPIR I PLASTIKU, VELIKI POKLOPCI I MINIJATURNI OTVORI???

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s