KUTINA/VRIJEME: VRUĆE DANAS I SUTRA, JEDNO OD RJEŠENJA U OVO VRIJEME JEST SVAKO DINJA!

I danas na pdručju Kutine relativno visoke temperature , a sredinom dana kretati će se oko 33 C, sutra još toplije. Upute o ponašanju u vrijeme toplinskog udara već svi dobro znate, pa ćemo ovu najavu novih vrućina malo izmjeniti.

Uz konzumaciju tekućine, prije svega vode i izbjegavanje masne hrane, te zadržavanje dalje od od otvorenih površina od 10 do 17h, možete se osvježiti na niz načina i nizom namirnica. Tako je uz lubenice i drugo sezonsko  voće umjereno rashlađeno, dinja svakako jedan od artikala koji su sada dostupni, a ujedno i namjenjeni upravo ovakvom vremenu.

Dinja, a posebice ona žuta, glatke kore, sadrži niz elemenata koji sprečavaju dehidraciju, vraćaju izgubljene elektrolite i pomažu organizmu kod visokih temperatura zraka.

Ono što je također zanimljivo, jest činjenica da su službene temperature zraka, daleko ispod onih stvarnih u kojima se krećemo, posebice u urbanim, gradskim područjima, gdje zbog velikih betonskih površina, stakla, metala plastike, pa temperature u ovakvim uvjetima prelaze i 40 stupnjeva!

Ljeto je vruće, baš onako kako treba, sljedećih dana možda i malo prevruće, no uz malo pažnje i opreza, sve će biti u redu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s