KUTINA: GRAĐANI PREDALI PETICIJU PROTIV RUŠENJA ŠUME KOD ULICE A.STARČEVIĆA, GRADONAČELNIK OBEĆAO POMOĆI U RJEŠAVANJU SITUACIJE

Grupa građana , koja se protivi rušanju šume uz ulicu A. Starčevića, potpisala peticiju koju su odnijeli gradonačelniku Kutine, Zlatku Babiću, voditelj inicijative oko potpisivanja peticije je Mario Štefančić koji je peticiju i predao.

Gradonačelnik Kutine razmatrao je dalje korake, vezano uz argumente građana koji su pokrenuli peticiju, te najavio kako će u ovu priču uključiti i gradski odjel prostornog planiranja.

Inače problem je nastao, a što se u tekstu ne navodi upravo zbog nemara Grada i gradskih vlasti i to od prije desetak i više godina, kada se nije vodilo računa o ovom mjestu, te grad uopće nije ni pokušao poslati zahtjev i pokrenuti proceduru za izuzimanje konkretno šume o kojoj se radi iz tzv. gospodarske osnove Hrvatskih šuma. Tako je šuma ostala dio gospodarske osnove , te je po prirodi stvari sada najmijenjena rušenju.

Nadajmo se da će sadašnji gradonačelnik Babić, te gradske službe u dogovoru s Šumarijom, odnmosno Hrvatskim šumama iznaći rješenje prihvatljivo za sve.

No ova priča ima i puno širu priču o kojoj ćemo uskoro pisati detaljno, naime svaka priča ima dvije strane, a ova i nekoliko sličnih na kutinskom području imaju i po tri i više strana! O tome lokalni mediji ne govore, jer se radije dijele gotovi tuđi tekstovi, ili šture protokolarne vijesti.

One thought on “KUTINA: GRAĐANI PREDALI PETICIJU PROTIV RUŠENJA ŠUME KOD ULICE A.STARČEVIĆA, GRADONAČELNIK OBEĆAO POMOĆI U RJEŠAVANJU SITUACIJE

  1. Obecao pomoc i lagao,jer svi su oni u dogovoru,trupci za furnir izvezeni iz sume subotom i nedeljom i cini mi se prodani preko noci(mito i korupcija)ostatak malih i slabe kvalitete ostao lezati vec dva tjedna na mjestu,valjda kao dokaz da nisu bog zna kaj pa ih trebalo motorkom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s