HRVATSKA: RAZMJERI POSLJEDICA POTRESA SU OGROMNI 5683 OBJEKTA DO DANAS DOBILO CRVENE I ŽUTE NALJEPNICE…

REGLEDANO JE DO DANAS 15.893 OBJEKATA, 5683 NEUPOTREBLJIVO TRAJNO, ILI PRIVREMENO, DO JUTORS PRISTIGLO UKUPNO 38.223 ZAHTJEVA ZA PREGLED OBJEKATA UKUPNO!

Zadnji podaci Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo 5683 objekta na potresom pogođenom području od pregledanih 15.893 dobilo je tzv. crvene i žute naljepnice. Crvene naljepnice označavaju objekt koji više nije upotrebljiv, a žute, privremenu neuporabljivost zbog oštećenja!Najveći broj takvih objekata nalazi se na području Grada Petrinje.

Do danas ujutro pristiglo je ukupno 38.223 prijava objekataa koje statističari moraju pregledati, ponovimo pregledano ih je do danas ukupno 15. 893. Osim Petrinje, Gline i Siska, te okolnih sela i naselja,oštećenja na građevinama ima i u mnogim drugim gradovima i mjestima SMŽ, ali i šire, teških oštećenja ima čak i na pojedinim kućama i objektima u Zaprešiću, Popovači, Kutini, te nizu drugih naselja.

Na području Kutine oštećene su dvije osnovne škole, te dva sakralna objekta, a manjih oštećenja ima i na stambenim zgradama i kućama.Razmjeri i posljedice potresa su ogromni, a uz navedena oštećenja tu su i oštećenja prometnica, vodoopskrog sustava, električne mreže, infrastrukturnih objekata, slijeganje tla na poljoprivrednim i urbanim područjima, te niz drugih popratnih posljedica potresa…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s