OSVRT: SUPTILNA MREŽA MRŽNJE LOKALNOG “NOVINARA” VRLO JE OPIPLJIVA…

NAKON CILJANOG DIJELJENJA VIJESTI SA SUGESTIVNIM NASLOVOM IZVUČENIM IZ KONTEKSTA, NA FB STRANICAMA KUTINSKOG “NOVINARA”, OSVANULI POTAKNUTI MRŽNJOM I OBJAVAMA UVREDLJIVI KOMENTARI PREMA BISKUPU KOŠIĆU. UREDNIK STRANICE, N. BLAZEKOVIC KOJI NA STRANICI IMA KRILATICU “NEMA MJESTA MRŽNJI”, TAKVE KOMENTARE DOPUSTIO, NAKON ŠTO JE SVOJIM OBJAVAMA ISTE OČITO I POTKANUO …..

Suptilna mreža mržnje i nije uvijek suptilna, barem kada je u pitanju dugogodišnji djelatnik kutinskog lokalnog javnog radija i lista, a koji godinama skupa s lijeivm političkim pcijama dijeli građane, proziva, napada, prostači i to javno, putem svoje privatne Fb stranice. Na koji način javni prostor čini toksičnim i prepunim mržnje čovjek koji sebe naziva “novinarom”, a svoj medijski prostor na društvenoj mreži mogli smo se nebrojeno puta uvjeriti.

Jučer je objavio, ciljano, suptilno, bez ikakvog komentara, odnosno “dijelio” vijest portala 24 sata, naslova “Potres je teško predvidljiv, ne možemo se protiv njega boriti kao protiv komunista i Srba” Radilo se o iz konteksta propovijedi sisačkog biskupa Vladimira Košića izvučene rečenici!

N.Blazekovic čija medijska FB stranica godinama sije podjele, prijatajnu, a nekada i otvorenu mržnju i osobnu netrepeljivost inače okićena je krilaticom #NO PLACE 4 HATE, u prijevodu nema mjesta mržnji! No pazite sada kakvim su “biranim riječima” nakon ciljano objavljenog naslova 24 sata Blazekovicevi stalni čitatelji u komentarima , koje isti dozvoljava unatoč upozorenju “kako psovke , uvrede i slično” nisu dozvoljeni, “počastili” biskupa Košića, citirati ćemo bez izmjene nekoliko komentara sa stranice Kutinainfo, a koji se odnose na biskupa Košića:

Livia : “Uvijek je tako normalan, ustašić s nestašnim čuperkom u mantiji, spreman za odgajanje djece i omladine, od malih nogu. Što Bergoglio misli: “kad je vama dobar , imajte si ga “

Darko: “konj ostaje konj”, Fadil: “jebote komunisti i ostali” Željko: “bolesnik”, Darko: “Naj veći konj sto postoji u županiji”, Ivan: “kreten”..

Ovo su samo neki od komentara upućenih biskupu Košiću na Fb stranicama Nikole Blazekovica i njegovog privatnog medija na kojemu “nema mjesta mržnji”! Nekoliko sati kasnije nakon ove objave, ciljano stavlja objavu u kojoj prenosi dio propovijedi, gdje jasno stoji kako je rečenica iz naslova članka 24 sata izvučena iz konteksta biskupove propovijedi… očito je sve učinjeno s namjerom izazivanja pogrešnog zaključka i ciljano potaknuto!

Treba li možda dodati i da je jedan od komentatora vidljivo iz njegovih javnih obajva na FB-uveliki fan “glazbene skupine” “Baja , mali Kninđa”, nastale u okupiranom Kninu 90-tih godina, a koja je tada svojom glazbom hrabrila one koji su palili hrvatska sela i ubijali i protjerivali građane s njihovim kućnih pragova????

Ništa ovo nije čudno, jer isti taj “novinar” koji krije godinama činjenicu kako nema ni naobrazbu novinara, a svoj “izvjestiteljski” posao radi na način da koristi vrijeme i radno mjesto na lokalnom javnom radiju kako bi radio za svoju privatnu Fb stranicu, već duže vrijeme u svojim objavama upućenima jednom kutinskom kolegi, a nakon toga i našoj mreži koristi sljedeće riječi; “vol koji želi biti bik” “gdje ima volova ima i štrikova”, “đabalebaroš”, “ženomlat”, “kompulzivni sociopat” i slično!!!???

Radi se o čovjeku , na što upozoravamo godinama , koji je zaposlen u mediju čiji su suvlasnici jedinice lokalne samouprave , Gradovi Kutina i Popovača, te općine Velika Ludina s ukupno 75% udjela u vlasništvu, a u skupštini ovog medija sjede gradonačelnici Popovače, Kutine i načelnik općine Velika Ludina, i itekako su odgovorni za poslovanje poduzeća u koji godinama proračunskim dotacijama osiguravaju plaće tamošnjih djelatnika, pa tako i djelovanje Nikole Blazekovica!!

Blazekovic na svojim privatnim Fb stranicama primarno objavljuje video klipove, fotografije i tekstove s terena na koji odlazi kao novinar “moslavackog lista” d.o.o…. je li to normalna pojava??? NIJE! Je li normalno da predstavnici suvlasnika ovog medija, poput primjerice bivših i sadašnjeg gradonačelnika Kutine bez reakcija gledaju kako Blazekovic primjerice objavi u potpunosti zlonamjernu vijest da se atletska staza u Kutini gradi novcem od prodaje udjela u zemljištu u odmaralištu Mali Lošinj??? Naravno radi se o notornoj laži!

Isti taj Blazekovic nedavno objavljuje potpuno neistinitu i lažnu vijest kako kutinska Šumarija ” radi golu sječu gradske šume”, što je također lažna vijest na štetu Šumarije, jer niti se radi o gradskoj šumi i imovini, niti o “goloj sječi”, već zakonski i propisno obavljenoj sječi nekoliko stabala?????

Isti taj Blazekovic, tijekom radnog vremena na radiju koji je u suvlasništvu Grada Kutine, radi za svoju Fb stranicu i snima promotivne klipove tijekom predizborne kampanje za ženu s liste Dalije Orešković, izmišlja netočnu vijest kako kutinski gradonačelnik i gradske vlasti žele izgraditi “spalionicu otpada” u Kutini …itd..???

Je li ovo normalna pojava i normalan način djelovanja jednog “novinara” i to zaposlenika javne medijske kuće koja bi trebala biti u službi informiranja svih građana dva grada i jedne općine???? NE, TO NIJE NORMALNO i da to jest posao suvlasnika te iste medijske kuće koja ima direktora koji je nadređen svom djelatniku Nikoli Blazekovicu, ima skupštinu koju čine suvlasnici koji bi trebali brinuti o tvrtki u koju odlazi novac poreznih obveznika, a ne dozvoliti da se novcem poreznih obveznika plaća čovjek koji putem društvene mreže samostalno vodi osobni privatni projekt, ljude vrijeđa, plasira lažne vijesti, te javno progoni ljude koje smatra svojim osobnim neprijateljima???? KOji uz to nanosi štetu ugledu grada, tvrtki, vulgarno vrijeđa fizičke osobe i maltretira godinama građane svojim agresivnim verbalnim istupima, slanjem poruka na mobilne telefone i slično…

Čini se kako je kucnuo čast da šira hrvatska javnost sazna kakav mi to u Kutini imamo “medijski prostor”, te da se reagira na ovakve pojave na šire, kada to neće učiniti oni koji su za to odgovorni!?

Tijekom mandata bivše gradske vlasti u Kutini, dakle koalicije predvođene lokalnim SDP-om, na društvenim mrežama i web-u pojavio se čitav niz lažnih profila, web stranica, FB stranica i prostora koji su danomice širili mržnju i netrepeljivost, javno progonili političke protivnike i novinare, a na kojima su se redovito pojavljivali termini, riječi i vokabular identičan onome na Fb stranici N.Blazekovica??? Slučajnost?? Mi ne vjerujemo u takvu slučajnost! Pa na isti način otvoreno je nekoliko anonimnih stranica koje su “glumile” našu mrežu i stranice kako bi nam se prikrpila tobožnja odgovornost za širenje mržnje , a što su činile osobe i grupe iz tadašnje gradske vlasti, a otkriveno je i “kolega” novinar je imao prste i tome… točnije ruke do lakata…

Posebno ne vjerujemo u “slučajnosti” , ako je u Kutini, koja je maleni grad opće poznato osobno prijateljstvo između tadašnjeg SDP-ova čelnika A.Rudića i novinara N.Blazekovica. Koji je to lokalni novinar ikada na terene putovao službenim gradskim automobilom dok je za upravljačem bio njegov prijatelj gradonačelnik? Koji je to lokalni novinar poput Blazekovica, dobijao honorarne poslove u gradskim tvrtkama Eko Moslavina, KSK , te nizu javnih ustanova kao dotični novinar tijekom SDP-ova mandata???

I na koncu još mu je dopušteno da administrira i službenu gradsku web stranicu, koju je tada cenzurirao, izostavljao članke o oporbi, blokirao političke neistomišljenika lokalnog SDP-a???

Godinama također ukazujemo na otvorenu mržnju i netrepeljivost , a koju u javnom prostoru širi upravo N.Blazekovic i njegovi politički saveznici, a ne naša mreža , ili netko treći!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s