“ZAHVATITI ĆE NAS VAL POLARNE HLADNOĆE”?? SREDINOM SIJEČNJA TEMPERATURE, NEŠTO ISPOD NULE I DVIJE MRVE SNIJEGA????

Površnost i nakaznost medija dosegla je epske razmjere, gotovo da nema teme, od zanstvenih do političkih koje nisu dovedene do razine maloumne interpretacije, a takvih informacijama preplavljen je medijski prostor čiji sadržaj u konačnici odgovara formatu nekog jeftinog tabloida iz 80-tih godina prošlog stoljeća.

Danas imamo po raznim medijima tako senzacionalnističke naslove, kako “VAL POLARNE HLADNOĆE” zahvaća zemlju, te po tko zna koji puta panične naslove, izdano upozorenje, alarm ovo ..ono.. Otkada je znanost zvana metereologija svedena u medijskim okvirima na atraktivne prezentere vremenske prognoze, kojekve alarme i neuke tekstove imamo situaciju koja je svake godine jednostavno tragikomična! A sada se vratimo na “najnovije” vijesti o “dolasku vala polarne hladnoće u Hrvatsku”.

Prvo nalazimo se u kontinentalnom području sjeverne zemljine polutke u tzv, umjerenom pojasu, vremenski okvir je sredina siječnja! Polarni val koji će nas zahvatiti prema filmskim medijskim napisima, nije ništa do slabiji oblik zime kakva je za ovo područje tijekom siječnja potpuno normalna pojava, dapače, UOPĆE NEĆE BITI NIKAKVOG POLARNOG VALA.

Relanost je da ćemo tekući tjedan imati noćne temperature, moguće do -7-8 tijekom samo jedne noći, dnevne će s ekretati uglanvom nešto iznad nule, a moguće je da padne i koji centimetar slabog snijega???? Dakle mediji su toliko izgubili kompas da sada uobičajeno vrijeme za ovo doba godine, pa čak i toplije od prosjeka nazivaju VALOM POLARNE HLADNOĆE????

Temperature od – 1 do -6-7 C tijekom vedrih noći u siječnju na kontinentu u ovom dijelu Europe, sve su samo ne “polarna hladnoća”, dapače, nekada bi se to smatralo blagom i toplom zimom!

Ako gledamo recimo metereološke podatke iz 2003 godine za područje Kutine, vidimo da je na današnji dan te godine temperatura bila -11C, koliko znamo, niti je itko najavio milijun alarma, niti se ikome išta dogodilo, djeca su se prije 35-40 godina po čitave dane sanjakala po okolnim brežuljcima i na -15, jedva su ih roditelji u sumrak doslovno “za uši” uspjeli utjerati u kuće!

Budalaštine koje preplavljuju internet, a koje plasiraju i “najozbiljniji” mediji samo su dokaz da imamo problem sa urušavanjem cjelokupnog društva u zonu potupne idiokracije, odnosno nepovratno idemo unazad , prema društvu neukih i praznoglavih….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s