KUTINA/LOKALNI IZBORI 2021: KOALICIJSKI PARTNER SDP-A NUDIO PREDSTAVNICIMA SUPARNIČKIH STRANAKA PODRŠKU U ZAMJENU ZA ZAPOŠLJAVANJE NJEGA I SUPRUGE!!!!!!

Svjedoci smo već više od tri mjeseca prljavoj neslužbenoj Fb kampanji jednog dijela lokalne političke scene u kojoj se ne biraju sredstva u cilju svoje političke promocije, osobito se to odnosi na djelovanje simpatizera i medijskih prostora bliskih SDP-ovj koaliciji.

Prije nekog vremena međutim u posjedu smo saznanja koja nam je dostavio čitatelj o nečemu što do krajnosti kompromitira političku opciju koja na dnevnoj razini proziva političke oponente za nepoztizam, kriminal, korupciju i kritizira sve gospodarske i društvene aktivnosti i projekte!

Naime, jedan od koalicijskih partnera SDP-a Jasminke Molnar, prije izvjesnog vremena kontaktirao je u više navrata predstavnike dvije stranke koje se natječu na lokalnim izborima, iz da se tako izrazimo suparničkog tabora lokalnom SDP-u, nudeći i predlažući da se njega i njegovu suprugu zaposli u javnom komunalnom poduzeću, odnosno javnoj ustanovi u zamjenu za njegovu političku podršku u “drugom krugu izbora”!!!!

Ovo nije niti trač, niti izmišljotina, ni kleveta već činjenica koju je našm izvoru informacija potvrdilo nekoliko predstavnika stranaka kojima se današnji SDP-ov koalicijski partner obratio s takvim idejama. Moramo odmah i pohvaliti reakciju stranaka , odnosno predstavnika istih kojima se koalicijski partner SDP-a obratio, odbili su bez sustezanja razgovarati uopće s dotičnim o njegovim “prijedlozima”!!!

Dakle, osoba koja danomice putem društvenih mreža proziva aktualnu vlast za razne nezakonite aktivnosti, sumnjiči za nepotizam, poziva se na pravdu i pravdenost, osobno je tražila način da mu se osigura nakon izbora posao, kao i njegovoj supruzi u javnom sektoru u zamjenu za “političku podršku”, njegove političke platforme/liste?????

Ovim postpcima i pokušajem političke trgovine u cilju ostvarivanja osobnih ciljeva , dotični koalicijski partner SDP-a J.Molnar, degradirao je ne samo sebe, već i pokazao koji mu je osnovni i jedini cilj političkog aktivizma u Kutini! Teško da može postojati nešto gore od ovoga što se dogodilo.

Ako uzmemo u obzir također činjenicu kako je osoba o kojoj se radi bila u svojoj političkoj karijeri već član više stranaka, a na zadnjim izborima samostalno ostvarila zanemariv broj glasova, onda je sada nedvojbeno jasno zašto se ista odlučila na klasičnu političku igru ulaska u koaliciju s većom strankom, kako bi ostvarila i bez potpore glasača svoje osobne ciljeve!

Predlažemo i čelnici lokalnog SDP-a, J. Molnar da se slobodno raspita i provjeri naše navode vezane uz njenog koalicijskog partnera, a koji se u toj ulozi našao zbog potpunog političkog koalicijskog deficita SDP-a.

Na žalost teško da će se to dogoditi , jer iz dosadašnje online kampanje koju vodi SDP i njihovi simpatizeri vidljiva je i otvorena podrška upravo J.Molnar svom koalicijskom partneru koji se našao u problemu zbog kontinuiranih objavljivanja kleveta, osobnih uvreda i nestina putem Fb platforme svoje političke liste.

Budimo potpuno jasni i otvoreni, nema na žalost političkih stranaka i lista u Hrvatskoj u kojima nisu prisutne pojave poput nepotizma, političke korupcije i pogodovanja kroz djelovanje pojedinaca, no ovakav slučaj , gdje se za koalicijskog partnera uzima politička platforma čiji čelnik pokušava trgovati mjesecima prije izbora s političkim protivnikom još nismo zabilježili.

Može se zaključiti koji je cilj i svrha angažmana dotične osobe , dotičnog koalicijskog partnera lokalnog SDP-a, te što očekuje u slučaju dobijanja izbora, što je srećom, smatramo gotovo nemoguće.

S moralnog stajališta neprimjereno je uopće sa osobama koje uokolo pokušavaju politički trgovati za osobnu korist ići u predizbirnu koaliciju..no to je već politička odgovornost, te odluka lokalnog SDP-a. Sa zakonske strane, nema tu nekakvog prekršaja, no namjera je jasna , kao i cilj , ali i potpna nedosljednost i moralno posrnuće u ovakvim postupcima.

I nakon Uskrsa danas imamo prigode vidjeti na koju raznu se spuštaju neki od političkih koalicijskih partnera Jasminke Molnar (SDP), kada danas recimo objavljuju na svojoj FB stranici nesuvisle napade na projekt “Aglomeracija Kutina”, tekstom prepunim insinuacija, kleveta, javnog prozivanja, zanimljivo upravo upućenih aktualnom gradonačelniku, te direktoru komunalnog poduzeća i vladajućoj koaliciji….

Ako smo u Kutini doživjeli da politička stvarnost dotakne dno, onda je to svakako sada, kroz postupke i ponašanje koalicijskog partnera lokalnog SDP-a .

U ovoj raboti, napominjemo nije sudjelovao SDP, niti J.Molnar, već njen koalicijski partner, samoinicijativno i vjerujemo čak i bez saznanja o tome od strane ljudi iz stranke čiji je sada koalicijski partner.

Pa u konačnici i SDP i njenoga predsjednica s takvim koalicijskim partnerom gube svaku vjerodostojnost i sami su na taj način duboko politički kompromitirani.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s