KUTINA: INA I PPD BEZ REAKCIJE NA TVRDNJE IZ SINDIKATA EKN-A O PRODAJI PETROKEMIJE TURSKOJ POSLOVNOJ GRUPI!?

NA TVRDNJE SINDIKATA O “PRODAJI PETROKEMIJE” PPD I INA NEMAJU NIKAKVE KOMENTARE, NE ZNA SE NI STAV VLADE RH, A VIJESTI SE PLASIRAJU OD STRANE SINDIKATA, TE ŠIRE KULOARIMA, SVE TO NARAVNO UZ PODRŠKU ČAK I LOKALNIH PARAMEDIJA POPUT “KUTINAINFO”. SINDIKATU PRODAJA NIJE SPORNA, ALI JEST AKO SE GLEDAU SVJETLU POGODNOSTI KOJE JE KOD KUPOVINE INI I PPD-U OSIGURALA DRŽAVA

Priča koja kola društvenim krugovima i Kutinom o prodaji svojih udjela u Petrokemiji turskoj grupi od strane PPD-a i INA-e, plasira se u medije od strane Sindikata EKN Petrokemija Kutina, te dobija i svoj javni oblik. Portal Lider media, tako objavljuje članak u kojemu Sindikat izvjaštava citiramo

“Sindikat izvještava i kako je kupac udjela PPD-a i Ine, s kojim su već duže u tajnim pregovorima, Yildirim Group iz Turske. Radi se o obiteljskoj grupi kompanija u različitim industrijskim sektorima koja djeluje u 51 zemlji na raznim kontinentima i zapošljava oko 14 000 radnika.”

Za Sindikat eventualna prodaja nije sporna, no jest upitna ako se gledaju povlastice i ulaganja Države kroz stvaranje pogodonosti koje je Vlada RH osigurala kod privatizacije Petrokemije, navodi se sljedeće:

“U Sindikatu EKN smatraju da potez većinskih vlasnika nije po ničemu sporan, ali jest upitan ako ga se gleda u svjetlu svih pogodnosti koje im je Vlada RH osigurala prilikom njihovog ulaska u vlasništvo Petrokemije od čišćenja bilance poslovanja, preko otpisa i preknjižavanja rezervnih dijelova pa do izdvajanja deponije fosfogipsa i neutralizacije. Državna intervencija u tom je trenutku daleko nadilazila uloge INA-e i PPD-a.”, piše portal Lider.media.

Interesantno jest sljedeće, kod poslovnih pregovora tajnost uglavnom jest dio procesa, no plasiranje medijskih napisa bez jasnih odgovora na najvažnija pitanja , može stvoriti u javnosti niz nedoumica i neisgurnost. Vezano uz ovu priču o eventualnoj prodaji udjela od strane PPD-a i INA-e turskoj Grupaciji, upada u oči potpuni izostanak informacija koji je stav Vlade RH, naime i danas je Državni udio vlasništva u Petrokemiji iznad 40%!?

U Kutini se ova priča potencira putem neslužbenog paramedija FB stranice “Kutinainfo” iza koje stoji odgovorna osoba iz kutinskog “moslavackog lista”, odnosno novinar istoga, Blazekovic , a koji godinama pokušavaju utjecati na javno mijenje putem FB stranice koja je odgovorna i za širenje lažnih vijesti o načinu trošenja novca od prodaje udjela u Lošinju, zatim sustavnom izvještavanju o tobožnjoj izgradnji spalionice u Kutini, te neslužbenoj i stalnoj podršci kutinskim lijevim političkim opcijama , lokalnom SDP-u, te povremenim napadima na druge medije i javnim uvredama.

Nedavna priča o deponiji fosforgipsa o kojoj je Sindikat govorio, također je tijekomm izbornog procesa i kamapnje u korist oporbenom SDP-u pokušao korisitti upravo “Kutinainfo”, no bez ikakvog uspjeha.

U članku Lider media portala, stoji i kako Sindikat EKN-a Petrokemije nema saznanja u kojoj su fazi prgovori PPD-a i INA-e s turskom kompanijom, no zato su u Sindikatu sigurni ” da će Ina i PPD za vlasničke udjele dobiti puno više od njihovog ulaganja jer ih u suprotnom ne bi ni prodavali. – Za sada ne znamo niti stav Vlade RH o svemu ovome niti jesu li ih Ina i PPD o svojoj namjeri uopće izvijestili. Podsjećamo da je državni udio u vlasništvu Petrokemije nešto iznad 40 posto – stoji u Informacijama sindikata.”

Što se tiče cijele ove priče, izvještavati ćemo o njoj, no zaisgurno ne samo iz pozicije stvavova Sindikata, već mnogo šire, čim se budu dostupne informacije s obje , ili više strana.

Interesantno je kako ni INA ni PPD nemaju nikakvih komentara na tvrdnje Sindikata i medijske istupe u zadnje vrijeme , a vezano uz “prodaju Petrokemije”!!??

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s