HRVATSKA: HNS U PRIOPĆENJU, VEZANO UZ KLEČANJE , KLEČANJE NIJE U KONTEKSTU HRVATSKE KULTURE I TRADICIJE!!! BRAVO!!!

Naša nedvojbena podrška stavu HNS-a!

“KLEČANJE NIJE U U KONTEKSTU HRVATSKE TRADICIJE I KULTURE” ZAKLJUČIO GLASNOGOVORNIK HNS-A! PUNA PODRŠKA UZ SVAKU OSUDU RASIZMA KAO DRUŠTVENE POJAVE, NO NAMETANJE KLEČANJA, KOJE JE UVEO AMERIČKI POKRET “BLACK LIVES MATTER”, ZAISTA NE BI TREBALO NAMETATI KAO VID PONAŠANA U SPORTU, DODAJEMO I NE PREDSTAVLJA ULTIMATIVNI STAV VEZAN UZ NEGATIVNU POJAVU KAO ŠTO JE RASIZAM!

Priopćenje HNS-a vezano uz klečanje, kao podrška borbi protiv rasizma, međutim ovaj način vezan je uz američki pokret Black Lives Matter, i nije ultimativni stav koji pokazuej neslaganje s rasizmom i borbu protiv ove pojave. Sve je više zemalja i reprezenatcija koje ne žele na ovakav način izražavati svoje stavove!

“HNS i reprezentativci osuđuju sve oblike diskriminacije, poštujemo pravo svakoga da odabere način na koji će se boriti protiv rasizma. Svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje, kako će se postaviti prema tome”, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak pa dodao da klečanje nije u kontekstu hrvatske kulture i tradicije.

“Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije”, zaključio je glasnogovornik HNS-a.

Dakle, hrvatski reprezentativci neće klečati, ali će i dalje nastaviti borbu protiv bilo kojeg oblika rasizma, kao što su to do sada činili. Osim toga, klečanje uoči utakmice nije dio UEFA-ina protokola, pa nije obvezno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s