SPORTSKO/NOGOMETNO/DRUŠTVENI FELJTON: U ČETVRTFINALE TURNIRA S PREFISKOM PROŠLE GODINE IPAK ULAZE DVIJE ZEMLJE KOJE NISU “PREDODREĐENE” ZA VELIKE REZULTATE!

Lopta je definitivno okrugla baš kao i Zemlja, da razočaramo “ravnozemljaše” i druge ovovremenske ridiklule. Hrvatska je ispala iz daljega natjecanja, no ipak ne sramotno, već je pokazala da može..ali jednostanvo nešto nedostaje. No senzacija je da je večeras ispala i moćna Francuska, na jedenaesterce ih je dobila Švicarska, a u četvrtfinale čudnovatog europskog prvenstva koje nosi naziv 2020, prošla je i Češka…. Ispao je i Portugal..čija ikona Ronaldo smatra da je licemjerno micanje bočica coca-cole odličan marketiški potez čovjeka koji je prije svega licemjer ( reklamirao je i fast food i slična pića) , a tek onda odličan nogometaš????

Dakle kako je sve počelo,. tako će će i završiti. Euro koji se igra u 11 gradova isto toliko zemalja, no igra se i državama čije repreznetacije nisu na Euru, poput recimo Rumunjske prijestolnice Bukurešta, ili u glavnom gradu Azarbejdžana , Bakuu, koji se ne nalazi ni u Europi.. nedostaje samo primjerice Tel Aviv, ili Kuala Lumpur, da upotpune nogometni kaos u okrilju FIFA-e i UEFE-e.

Nikada ranije ni jedno natjecanje nije toliko poljuljalo vjeru obožavatelja sporta i nogometa koliko ovaj turnir, obilježen nesuvislim i glupim odlukama , politikom i raznim besmislicama, poput pokušaja nametanja klečanja kao dijela ikonografije američkog pokreta Black Lives Metter, ili posvemašnjeg bojanja sponzora, stadiona i slično u dugine boje….???

Svaka čast jednakopravnosti, manjinskim društvenim skupinama i borbi protiv negativnih utjecaja u društvu, no gdje se tu izgubio nogomet? Sport? Draž igre????

Teror globalističke politike urušavanja civilizacijskih vrednota sustigao je i preplavio i sam nogomet. Tim je veća veličina i vijest kako se Češka dočepala četvrtfinala, pa čak i Švicarska… a bilo bi sjajno u inat europskkoj dekadentnoj politici da je to uspjela i Mađarska. Eto nije ni Hrvatska… Što ne umanjuje činjenicu da smo jedna od najsupješnijih nogometnih i sportskih nacija na planeti s jedva 4 milijuna stanovnika!

Veći smo i s ovom igrom i porazom i od Francuske, Engleske, Njemačke , Španjolske i drugih velikih “nogometnih zemalja”… i vratit ćemo se opet, u inat europskim, ali i domaćim “liberalno , klečećim obojanim u sve boje svijeta” politikama… samo je pitanje vremena…

Kad smo već kod prolaska multinacionalna repka Švicarske ide dalje, ali i Česi koji su desetljećima čekali završnice velikih nogometnih natjecanja..stoga ćemo sigurno navijati za njih! Talijani s mladom ekipom pokazali su igru koju Nijemci i Englezi mogu tek gledati s respektom i poniznošću!

Puno se toga o današnjem stanju društva i svijeta zapravo moglo vidjeti iz ovog nečuvenog EU prvenstva… koje se igra s prefiksom godine koja je iza nas….i koju nitko normalan neće pamtiti po ničemu pozitivnomn…..baš kao ni ovu..

Kada se s ramena naroda i hrvatskog i drugih skine breme terora, oskrvnuća ljudskih prava, ukidanja sloboda, stavljanja brnjica i medijskom manipuliranja i širenja straha od globalne zaraze… siljenja većine na podilaženje i nadprava društvenih i drugih manjina, opet ćemo imati regularno, normalno natjecanje, normalan sport… no za sada je tako kako je..i opet je dobro , jer u završnici imamo barem dvije nacije koje tu nitko nije očekivao od onih predodređenih da budu na tronu, ili barem u samoj blizini njega….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s