KUTINA/DRUŠTVO: PRIJE 25 GODINA U KUTINI POČELA EMITIRATI “TV MOSLAVINA”

Prije točno 25 godina s emitiranjem je u Kutini započela “TV Moslavina”, lokalna, gradska TV. Domaći talenti prepuni entizijazma krenuli su mijenjati medijsku scenu u gradu nakon 50 godina. TV Moslavina bila je ujedno i jedna od prvih privatnih tv kuća s lokalnom koncesijom u Hrvatskoj. Danas se zove “Mreža TV”. Na žalost od toga vremena do danas medijska se scena u Kutini vratila unazad i izgubila sav polet iz vremena sredine 90-tih i kansije. No vratimo se mi sjajnom vremenu kada je stasala i gradila se nova medijska scena, a to je započelo upravo početkom emitiranja TV Moslavine iz Crkvene ulice u Kutini.

Djelatnici prvih godina ove televizije, danas su razasuti svugdje i svagdje, neki su ostali u medijskom prostoru, neki otišli nekim sovjim putevima, željama i životnim rijekama, a neki na žalost više nisu među nama. Uz val kreativnosti koji je u skromnim tehničkim uvijetima tada preplavio grad, TV Moslavina označila je u početak medijskog pluralizma na našim prostorima, uvodila nove trendove i uzburkala dotadašnju medijsku žabokrečinu Kutine, na neki način nastala je na temeljima ideje prethodne, “piratske” Kutinske televizije, pokojnog Ivana Pavlovića Ripa iz ratnih godina.

Prvih Tv trenutaka TV Moslavine i prvih godina s nostalgijom i sjetom mnogi se sjećaju i danas, akteri tih početaka i zlatnog doba medijske kreativnosti u mnogim su slučajevima zaboravljeni, nepravedno zapostavljeni i izgurani iz javnog prostora Kutine, koja danas na žalost opet dolazi do onoga što možemo nazvati posvemašnjim nedostatkom kreativnosti, talenta, ideja i svježine.

Tv Moslavina bila je puno više od obične , male gradske TV…okupila je sjajne ljude u svojim poečcima, izgradila publiku, sudjelovala u životu grada kao nezaobilazna sastavnica… u međuvremenu..svijet se na žalost promjenio i kadrovi zabilježeni tada, tek su vrijedan spomen na neka ležernija i smislenija vremena…..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s